pátek 6. června 2014

Bezový...

... sirup a také limonáda z květů bezu. Na lov bezových květů jsem vyrazila ve středu odpoledne. Dnes dopoledne se pak své finální podoby dočkal sirup. A limonáda - na tu si počkáme ještě pár dní... Oproti receptu níže ještě vyčkávám. Díky absenci sluníčka za okny se dosud nestačily zmobilizovat potřebné "kultury" uvnitř připravovaného moku... tak doufám, že to správně vystihnu a nebudeme si místo toho připíjet šampusem :-)

 
Sirup jsem připravovala podle této receptury: http://www.recepty.cz/recept/vonavy-sirup-z-bezinkovych-kvetu-145514.

Limonádu pak podle této: http://www.labuznik.cz/recept/bezinkova-limonada-bezkonkurencni/. Oproti řadě jiných receptů na limonádu z bezových květů počítá tato jako s jednou z přidávaných ingrediencí s droždím.

Pokud máte také rádi dobroty z černého bezu, máte poslední příležitost k tomu si nějakou pro sebe ještě letos připravit (pak až na podzim ze zralých bezinek). Nevím, jak u vás, ale nám začínají bezy pomalu odkvétat...

Krásné bezinkování i nadcházející slunečné dny

Anička

8 komentářů:

  1. Aničko, krásný blog!!!! hodně čerpám inspiraci zahrádkovou :o) bezovou šťávu děláme také, ale moc díky za receptík na limču, určitě vyzkouším...pěkný sluníčkový víkend...Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, díky za návštěvu i kompliment k blogu. Moc mě těší, že tu čerpáš inspiraci do své zahrádky. A pokud ještě nemáš, tak ať se produkty z bezových květů vydaří :-)

      Krásný večer
      Anička

      Vymazat
  2. Aničko hezký den,bezovku také dělám letos je to vše nějak brzy ten rok hrozně rychle utíká a člověk se ani nestíhá dívat na tu krásu kolem. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Kdysi jsem ho taky dělávala, poslední roky nestíhám... Ale krásné cedulky na lahve.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky :)) Bezový sirup jsme dělali taky teď o víkendu, mám i sušené květy na čaj proti nachlazení. Jmenovky na lahvích jsou supr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Vidíš, tak na sušení jsem úplně zapomněla. Možná ještě stihnu něco i nasušit ... a kdyby ne, tak příští rok to jistí! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna