pátek 23. května 2014

Jak jen to nazvat...

... ten můj dnešní příspěvek. Asi bude zase rozjímavý. A nebo jenom obrázkový... No ono se to nějak vykrystalizuje :-)

Nevím, čím to je, ale nějak jsem se teď vnitřně přeprogramovala do režimu "poslouchat, přemýšlet, číst" oproti předchozímu "mluvit, přemýšlet za pochodu či spánku a psát"... Takže ačkoliv mám pocit, že se u nás pořád něco děje (i když ne v takovém tempu jako dřív), nedokážu se donutit o tom více  a hlavně pravidelně psát a mluvit.

Ale mohu vás ubezpečit, že jsme všichni zdraví (jen ty zuby u Jiříka zase zlobí noc co noc...), vyrážíme na výlety na kolech i pěšky, staráme se o zahrádku a já stále vymýšlím a občas i realizuji další zahradní "projekty". A taky bojujeme se mšicemi a slimáky. Když je vidím, popadne mě vždycky amok... 

A mám radost, když u nás mohu postupně přivítat kamarádky, se kterými jsem se už delší dobu neviděla. Oživit stará přátelství.

A pokud jde o ruční práce - v téměř dokončené podobě mám šitou hračku pro Viktorku k narozeninám (vedle koloběžky, která jí ještě v jejím početném pojízdném arzenálu chybí). Bude to textilní hrošík. Viki už (bohužel) v nestřeženém okamžiku spatřila torzo jejího těla. Bude to tak menší překvapení, než jsem zamýšlela. Ale nevadí - aspoň vím, že Viki bude nadšená. Ostatně Viktorka krokodýla, kterého ode mne dostal před měsícem k narozeninám Jiříček, nosí pravidelně do postýlky (své, ne Jiříčkovy) :-) 

Nestačím se divit, jak je ta dětská představivost mocná. Hned v tom rozešitém skoro nic viděla přesně to zvířátko, o které se pokouším :-) To mě tak zahřálo, když mi řekla: "Maminko, to bude můj hrošík, že? Má krásné tělo" :-) Jsem zvědavá, co bude říkat hrošíkovi, až bude hotový finálně...

Tolik k tomu, co nového je u Agnieszky :-) Asi mám teď nějaké introvertní období... A nebo to bude jen tím horkem (v tom případě doufám, že si tento příspěvek po sobě nebudu jednou muset číst) :-)

A teď konečně těch pár obrázků... moje třetí dítě (letos na začátku května oslavilo své druhé narozeniny) :-)





Tak přece jen ještě něco - postupně dospívám ke svému velkému životnímu rozhodnutí. Zvažuji, že změním své dosavadní dvě realizované profese (lektor v kurzech pro dospělé a manažer a konzultant evropských projektů) a začnu se věnovat profesi nové, která byla doposud mým velkým koníčkem a velkou láskou.... Co byste řekli na Agnieszku, co navrhuje a realizuje zahrady?

Mějte se krásně

Anička

15 komentářů:

  1. Wau. Čo dodať? Pekný skok medzi profesiami. Ale zdá sa mi, že s tým nebudeš mať problém....keď tak pozerám na Tvoju záhradu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak drž pěstičky, Majko :-) Vypadá to, že mám prvního klienta :-) A moc se na to těším, už jsem si byla prohlédnout zahradu a přemýšlím nad tím, co by se dalo vylepšit ke spokojenosti majitelky na stávajících záhonech a taky mě čeká návrh i pomoc při realizaci nových záhonů... Je to výzva a já se už nemohu dočkat. Teď návrhy a na podzim samotná realizace :-)

      Vymazat
  2. Mšice - věčný boj. Čím je likvidujete?
    Zahrada se mi líbí moc. Oáza klidu pro unavenou duši.

    Krásný víkend,
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za kompliment k zahradě :-) Pokud jde o mšice, tak se snažím používat postřiky z výluhu z kopřiv (blíže viz příspěvek zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/06/na-zahradce-ekologicky-aneb-ja-ty-msice.html) a někdy také výrobek Agro Neudosan, který obsahuje jako účinnou látku soli přírodních mastných kyselin, které jsou v přírodě rychle odbouratelné.

      Vymazat
  3. Ahoj, moc hezké fotky,proč ne tuto profesi ,když tě to baví budu ti přát hodně dobrých návrhů.At se ti daří.Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky. Podobné dny teď prožívám i já, psát se mi vůbec nechce. Zahrádku máš nádhernou!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně Ti zahrádka kvete Aničko:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A každou chvíli něco nového :-) A tak to má být :-)

      Vymazat
  6. Aničko, taky bojujeme pořád se mšicema. Já nechci do zahrady postřiky, proto mám u každé růže kopec levandule,ale ony ty potvory asi vůbec nepochopily, že jim to má vadit.
    Jo jo, změna (a hlavně k lepšímu) je vždy super. A pokud se ti koníček stane prací, co může být lepší??
    Krásné dny Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, u růží to mám vyřešeno také podobně, loni a předloni to docela zabíralo, ale letos to ty potvory nepochopily ani u nás :-)

      Vymazat
  7. I to by ti slušelo, zahradu máš nádhernou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna