pondělí 17. března 2014

Tak trochu retro háčkovaná kšiltovka...

... pro našeho Jiříčka. V deseti a půl měsících obvod hlavy 48 cm (jen o 1,5 centimetrů méně než naše 3,5letá Viktorka) :-)


Háčkovala jsem ze zbytků příze Kačenka (tedy není to 100% zaručená informace, ale myslím, že to tak je). Původně jsem chtěla jiný vzorek podle tohoto návodu, ale přední reliéfní sloupky, krátké sloupky a dlouhé sloupky se tam střídají tak divoce, že vám ve spojení s průběžným přidáváním dalších sloupků vznikne pod rukami dokonalý chaos tak rychle, jako nikdy předtím... :-)

Pro tentokrát jsem kapitulovala, ale jen pro tentokrát. Chci si vzorek znovu vyzkoušet nanečisto na "rovném" háčkování a až ho "natrénuji", zkusím to znovu na čepici.

Já jsem použila na kšiltovce přehlednější vzorek, se kterým jsem měla uháčkováno "natotata". Nic složitého. A kšiltovka sedí :-) 

Příště snad zase trochu šití. Mám nastříháno na ubrus a chci se pokusit trochu překonat sebe sama... :-)

Krásný den

Anička

6 komentářů:

  1. Ten Jiříček se ale má, takovou šikovnou maminku. Moc hezké barvičky jsi vybrala. Ta bude Jiříckovi slušet! 10 a půl měsíců, toto letí, zachivlku bude chodit! Na to už se také těším. Sofi už má 5týdnů. Mockrát děkuji za gratulaci Aničko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Hani, příští týden už to bude jedenáct měsíců a měsíc sletí jako voda a budeme sfoukávat Jiříčkovu první svíčku na dortu :-) Nemohu tomu uvěřit, že to tak rychle uteklo.... A Jiříček je v kšiltovce vážně frajer... balí na ni holky z širokého okolí :-)

      Vymazat
  2. Aničko, moc se ti povedla. Jiříček bude frajer. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko je krásná a vtipně okomentovaná :) hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, musela jsem si ten svůj příspěvek znovu přečíst, abych se přesvědčila o té údajné své "vtipnosti" :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna