úterý 2. července 2013

Příspěvek levandulový

Levandulové "políčko", stejně jako celou okrasnou zahradu s výjimkou skalky, jsme zakládali teprve loni a já žasnu, co příroda dokáže za ten rok se zahradou udělat. Z původně malých trsů levandulí máme za rok krásné fialové bochánky a všimla jsem si, že se levandule sama rozrůstá i podzemními odnožkami (navzdory černé netkané textilii a mulčování kačírkem).




Tak se koukám, jaké máte na vašich zahradách krásné levandule, jak je stříháte a děláte z nich "paličky", sušíte a plníte jimi polštářky či pytlíčky a říkám si, že bych se taky ty "paličky" ráda naučila dělat a ráda tu levanduli usušila a naplnila jim nějaký ten polštářek či pytlíček... 

ALE KDE PROSÍM VÁS BERETE TU ODVAHU? 

Mě to "bolí", když mám ostříhat levanduli, i když už odkvete :-) Tak ji mám ráda. Možná až u nás bude "zabydlená" déle... 

Pěkný večer

Anička

2 komentáře:

  1. Touž máš opravdu políčko.... a počkej příští rok:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Pánečku, tej ale je. My máme (resp. svokra) len jednu pomenšiu guľu. Ale z tohto poľa! To by sa strihalo viazalo a sušilo. (Síce moje prvé minuloročné paličky nič moc, za pokus to však stálo. :) )
    Len odvahu! Veď to je skoro ako s vlasmi. Dorastú. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna