pondělí 11. března 2013

Další fazolkování aneb jarní fazolkový věneček, fazolkové a provázkové srdíčko

Dobré odpoledne,

včera večer jsem dokončila fazolkový věneček. Ještě nejsem pevně rozhodnuta, kde nakonec zakotví. Líbí se mi položený jen tak volně na konferenčním stolku, špatně ale nevypadá ani s pentlí, zavěšený venku na sloupu u vstupních dveří domu... Co vy na to?

V plánu mám ještě výrobu jednoho "mechového" věnečku k zavěšení. Dovnitř věnečku bych pak chtěla vložit fazolkové srdíčko, u kterého mi ale ještě chybí dodělat jeho zadní stranu a oblemovat provázkem.

Čistě experimentálně jsem dneska svinula z tenkého drátku srdíčko a to pak obtočila lněným provázkem (aby provázek dobře držel, nanesla jsem na drátěný základ těsně před tím, než jsem jej začala obmotávat, lepidlo z tavné pistole). Srdíčko se mi líbí už teď - jen obmotané provázkem, ale když mi to s těmi fazolkami tak jde (dneska jsem dokoupila další půlkilový balíček), zvažuji, že bych ho ještě také vyzdobila fazolkami... :-)














Krásný den

Anička

10 komentářů:

  1. Aničko,
    fazolky jsou vděčný materiál a hlavně několik let výzdoba vydrží!
    Já takto fazolkovala před několika roky a parádu mi výrobky dělají ještě dnes :-)
    Já jsem zase letos uháčkovala 3 tulipány , sice jen jednostranně, ale i tak z nich mám radost.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že fazolky něco vydrží :-) A kde jsou ty Tvé letošní háčkované tulipánky? Marně je na Tvém blogu hledám. Šup tam s nimi! :-) Klobouk dolů, že si se do háčkování pustila, přestože si levačka. Jedná má sousedka-levačka by taky moc ráda háčkovala, ale hrozně se u toho trápí a nejde jí to :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Aničko, zírám s otevřenou pusou na ten úžasný fazolkový nápad. Musím se nechat inspirovat, je to moc krásné.♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, krásné fazolkové tvoření ...
    Hezký nový týden ... Věra

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, zdravím Tě a vítám na svém "fazolkovém" blogu :-) A doufám, že i ten Tvůj bude brzy plný fazolek :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Věrko, díky... Fazolkování u mne ještě určitě bude pokračovat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Aničko, fazolkové tvoření se mi moc líbí, dělají velkou parádu, hezký večer,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Paráda! Věneček ale musel být piplačka:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  9. Dovolím si vmísit se do debaty, protože ty fazolky mne nadchly! Prima nápad. Vím, že se lepí kávová zrna, fazolky výjdou myslím levněji a ta bílá barva je hezká. Jestli můžu, občas zavítám, mám ráda takové tvořivé lidičky a hezké blogy;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brabi, díky :-) Já fazolkovala i ze strakatých fazolek - viz podzimní dekorace zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/09/podzim-u-nas-doma.html a vypadají taky krásně :-) Těším se na další návštěvu. Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna