sobota 3. prosince 2016

Šedá...

... odteď i na druhé straně obývacího pokoje :-) Proměnu té protější najdete tady. Tyhle malovací nálady na mne přichází s železnou pravidelností rok co rok, zpravidla na přelomu roku... holt zrozena ve znamení střelce (co na to můj muž, netřeba příliš rozepisovat, on je totiž Býk, úžasně se tak doplňujeme) :-)) Letos jsem se při adventním úklidu v obývacím pokoji zkrátka trochu rozšoupla .-)

K tomuto kroku se ale odhodlávám už nějakou chvíli. Prvotní výmalba v domě odrážela trochu odlišnou životní situaci. Za téměř šest let, co v něm žijeme, se mnohé změnilo. Od volby neutrální šedé si slibuji podstatně větší volnost při barevných změnách interiéru podle období i nálady, které potřebuji. Ještě přemýšlím, zda ponechat středový bílý pruh a nebo udělat celou stěnu v šedé. Jak to vidíte vy?


A když už se adventně malovalo a uklízelo, začala jsem i s trochou vánoční výzdoby. Řadu dekorací už si budete pamatovat z dřívějších let. Nyní jen našly nové místo a sousedy .-) Jednu z nich ještě budu dodělávat - je to špalkový "anděl", jemuž zatím chybí křídla, ale i ta brzy budou. Nová je černá konstrukce domečku, která mi padla do oka při mé návštěvě v Jysku. Tam jsem rovněž koupila černý drátěný košík a vysoký koš (původně na špinavé prádlo), který nahradil dosavadní kartonovou krabici na díly vláčkodráhy.


Pro srovnání předchozí varianta .-) 

V souvislosti s výše uvedeným řeším i proměnu sedačky. Jsem s ní spokojená a miluji i její tmavě oranžovou barvu, ale některé barevné kombinace (např. má oblíbená vánoční červeno-bílá) jsou dost na hraně. 

Posílena "vítězstvím" nad potahy židlí u jídelního stolu, zvažovala jsem, že bych si sama ušila snímatelný potah i na sedačku (který bych mohla využívat pro případy, kdy se oranžová nebude příliš hodit). 

Kromě toho dobře se poprat se střihem přede mnou ale stojí ještě jedna překážka - nemohu sehnat ideálně jednobarevnou potahovou látku v režném, případně šedém odstínu, která by se mi líbila a nezaplatila bych za ni při velikosti sedačky celé jmění. Nemusí to být drahá potahovka používaná na trvalé potahy sedaček, postačila by i bavlna či směsovka s vyšší gramáží. Nemohu se sama ničeho dopátrat a látka, která se mi jevila jako ideální kandidát (použila jsem ji dříve na potahy barových židlí) už nikde není k mání :-( Měl by někdo z vás tip, kam se obrátit?

Díky moc za vaše doporučení, zkušenosti či tipy.

Mějte se krásně

A.

8 komentářů:

  1. Super proměna :)
    Krásný víkend přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětko, děkuji za pozitivní hodnocení. Krásný 2. adventní víkend i Tobě :-) A.

      Vymazat
  2. Pěkný to máte!!Bílý pruh bych přemalovala na celou šedou stěnu..Můj názor ale...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, mockrát díky za komentář. Já už se bála, že se nikdo nevyjádří :-)) Souhlasím, v cihlové červené variantě měl bílý pruh své opodstatnění, trochu tu masu červené roztříštil a zeď prosvětlil. U té šedé to není třeba, myslím, že v celé ploše bude působit příjemně. Ještě jednou díky! Krásnou 2. adventní neděli A.

      Vymazat
  3. Dobrý večer,
    ráda k Vám chodím nakukovat. Krásná vánoční výzdoba a povedená změna. Bílý pruh bych také přemalovala na šedivo.
    Hezký večer, Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, děkuji za návštěvu i komentář. Jsem rozhodnuta, pruh domaluji našedo :-) Díky za názor a hezký večer přeji A.

      Vymazat
  4. Aničko, ta šedá vypadá dobře! Pěkně to prokouklo! A taky bych ten bílý pruh zrušila, bude to pak tak pěkně jednotné:-) No a k látce, já teď objednávala z mojelatky.cz, mají tam i kategorii potahovky, nebo látky s vyšší gramáží. Tak koukni, pokud neznáš. Pa. L.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Luci, díky za pozitivní reakci. Pruh už je zrušený, potřebovala jsem to "posvětit" ještě někým dalším a toho se mi dostalo, tak jsem šla do akce, dodám brzy fotky :-) Každopádně moc díky za odkaz - tento e-shop neznám, ale myslím, že na něm najdu, co hledám :-) Pa A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna