pátek 16. prosince 2016

Pufík...

... ňufík, mufík... to všechno odteď platí pro můj nový "špagetový" počin věnovaný tentokrát mým dětem. Takový větší adventní dáreček... ale já bych to do Vánoc, byť je to už jen pár dní, nevydržela a navíc mne děti viděly, jak motám a byly hrozně natěšené, až bude hotovo... .-)


Tak co na něj říkáte? Já myslím, že se docela povedl. Je tříbarevný - vespod černý (světlá barva by asi nebyla příliš praktická), střed z proužkované oranžovošedé příze a vrch bílý. Hodně se mi líbí vzor s předními reliéfními sloupky, které vytvářejí pěkné členění pufu, vycházela jsem z jednoho anglického návodu, který jsem si trochu přizpůsobila větší síle příze.

Ke konci háčkování mi došla bílá příze, chyběly mi tak dva metry... zaimprovizovala jsem a vyrobila si jednu vlastní podle tohoto super návodu z bílého trička, které jsem "ukradla" manželovi z šatny :-)

Pokud jde o ruce, pak jsem s nimi při háčkování špagetovou přízí neměla větší problémy. V mém případě šlo jen o zvyk, rozhodně ne žádné křeče. A s touto přízí přibývá pufík skutečně velmi rychle, to je velmi pozitivní zpráva pro všechny nedočkavce .-)

Jako výplň jsem použila staré polštářové výplně z IKEi, pokud chcete ale pevnější puf, byl byl by asi lepší silnější molitan nebo starší deky (i když puf by byl pak o poznání těžší)... Možná máte ale lepší tipy, které se vám osvědčily. Pokud ano, sem s nimi! :-)

Krásné dny

A.

15 komentářů:

  1. Jee, tak uz je hotovy a je paradni! Myslela jsem, ze bude jednobarevny a on je rovnou ze 3 barev! Moc hezka barevna kombinace, deti musi byt nadsene, musi se na nem krasne s

    OdpovědětVymazat
  2. ...krasne sedet. Vypadlo mi slovicko, pardoon :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, slovíčko sem, slovíčko tam... :-) Moc děkuji za pozitivní ohlas. S těmi barvami - on to zas takový problém není, uháčkovat jej místo z jedné ze tří barev .-) A děti byly tak nadšené, že se hned porvaly... no tak to je se vším, co vyrobím jen v jednom kuse :-) měj se krásně A.

      Vymazat
  3. Aničko, ten je parádní. :-) A moc se mi líbí právě ty proužky, takto jsem ho ještě neviděla. Nepřidáš návod, až nebudeš mít do čeho píchnout? ;-)Pěkný večer. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, děkuji za pozitivní přijetí mého pufíka :-) Odkaz na návod jsem uváděla přímo v příspěvku. Máš-li na mysli český, pak ano, až nebudu mít do čeho píchnout, mohu si zahrát na překladatelku, přímo na ten svůj už ale návod nenapíšu, nepsala jsem si poznámky a počítat řady a sloupky už se mi na hotovém výrobku už asi nebude chtít .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  4. Hezký večer Aničko.Puf vypadá moc krásně,si šikulka.U nás s dětmi to bylo úplně stejné,napřed bitka a pak už byl klid.Přeji hezké tvoření.Papa Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky za ohlas. U dětí - to je asi klasika v každé rodině (tím se utěšuji) :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  5. Aničko, puf je super, tak ať se na něm dětem dobře sedí. :-) A ty dva metry bílých špaget bych ti klidně dala, kdyby jsi byla poblíž. :-) Ale poradila jsi si parádně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji. No rozhodně se jim na něm sedí lépe než mému muži. Nečekaně pod ním slehl tak, že málem udělal kotoul směr vzad :-)) Pro to dospělácké sezení je asi vážně lepší o něco tužší výplň .-) A za ten akutní nedostatek "špaget" jsem vlastně ráda, donutilo mne to naučit se zase něco nového a už mi to v hlavě šrotuje, co všechno v šatníku "sešrotuji" na další "špagetky" :-))) Krásný podvečer A.

      Vymazat
  6. Aničko, háčkovaný puf vypadá krásně, bytelně. Já mám pletený a jako výplň jsem použila starší klasický polštář, který jsem doplnila kuličkami. Po 3 letech se slehl asi o 7 cm a je potřeba ho doplnit. Na polštář jsem ušila snímatelný potah, protože se mi nelíbila barva polštáře, která u pleteného dost prosvítá. Mám ráda Váš blog a přeji spoustu nápadů a sil při tvoření. Draha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Draho, děkuji za návštěvu i komentář, který mne moc potěšil. S tou kuličkovou výplní je to dobrý nápad... příště (bude-li a já věřím, že ANO) se po nich zkusím poohlédnout, díky moc za tip! Krásnou předvánoční středu A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna