středa 28. prosince 2016

Neumím...

... jen tak sedět a nic nedělat... 

Sice jsme si jako rodina představovali na Vánoce trochu odlišný program, ale viróza a Jiříčkova spálová angína vše zařídily jinak, tak jsme se přizpůsobili. Díky počasí venku nás to alespoň tolik nemrzí, můžeme koukat na spoustu oblíbených starších i nových pohádek a Ježíšek letos přinesl nové hry a hračky, tak je o náhradní program postaráno. Také docela hodně spíme :-) 

No a já začala háčkovat původně neplánovanou obr nákupní tašku. Nápad na ni přišel s dlouhou chvílí v kombinaci s novými klubíčky od mé babičky, získanými recyklací nějaké starší pleteniny. Hodně se mi líbila ta barevnost a přemýšlela, jak je využít... Objevila jsem návod v jednom starším kreativním časopise, které doma křečkuji řadu let, neb se k nim čas od času vracím stále. Vždy v nich objevím něco momentálně "aktuálního", tak jako nyní .-) 

Během háčkování jsem zjistila, že vzor "spolkne" více příze, než jsem předpokládala a rozhodla jsem se tak babiččina klubíčka doplnit o další, nakoupená, v barevnosti, která by ladila s původními klubíčky. Přízi s více odstíny od světlounce růžovou po různé odstíny fialové tak doplní příze švestkové barvy (na obrázku ta uvnitř budoucí tašky).


Ještě nejsem rozhodnutá, jak vyřeším ucha tašky, zda budou háčkovaná, či našitá vlastní kožená či koženková a nebo využiji nějakých nakoupených polotovarů. Zatím se dívám po různých inspiracích jinde. Třeba vás některá z nich také osloví a pustíte se do práce .-)

Zdroj obrázků: www.pinterest.com

Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Aničko, naprosto tě chápu, i já odpočívám u pohádek a hodně spím (doma nás usadilo nachlazení a deštivé počasí již na několik dní) a přitom však ruce nezahálí, doplétám vnukovi zimní svetr. A mám rozpletený šátek z Lace od Dropsu, tak se těším že ho konečně dopletu.
    Jinak mně se u háčkovaných tašek docela osvědčila všitá látková podšívka. Ucha jsem háčkovala a už bych to nedělala, vytahují se, takže příště zvolím buď kožená (koženková) nebo kupovaná hotová.
    Těším se až bude ta tvá hotová, barevně se mi moc líbí.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, tak to už si ten svetr určitě dopletla, viď? .-) Občas se "hodí" i takové mimořádné události, člověk si tak vyšetří víc času na tvoření doma .-)

      S tou látkovou podšívkou si mi trochu nasadila brouka. Původně jsem s ní nepočítala, ale teď váhám, je to docela praktické i pěkné... Ucha jsem si nakonec objednala krásná kožená. Cena výrobku se tak opět o něco navýšila, ale když už jsem se do ní pustila, tak ať to stojí za to .-)

      Všechno nejlepší do nového roku.

      A.

      Vymazat
  2. Co mi to děláte... Já už třetí den uháčkuju vždy jen jednu řadu šátku, co měl být hotový do svátků, jsem proti Vám, Aničko, slimák největší :-). Taška vypadá mooc dobře, už se těším na výsledek. Krásné dny přeji, Judita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Judito, to se dá docela rozumně vysvětlit - já háčkovala ze silné příze a to pak práce přibývá rychle. Vy jste ale určitě zvolila nějakou teňounkou přízi a krásný vzor a to se pak práce vleče... ale výsledek, ten pak stojí za to! :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna