pondělí 26. prosince 2016

Balíček první pomoci...

... při velmi závažném onemocnění zvaném "RÝMIČKA", jsem vyrobila jako poslední, vyloženě adrenalinový (zahájeno 22.12. a dokončeno 23.12. ve 22,00 hod) vánoční dárek pro blízkou osobu.



Balíček první pomoci proti rýmičce obsahuje 2fázové opatření:
1) teplou a měkounkou antirýmičkovou čelenku,
2) příjemně hladivou antirýmičkovou čapku pro horší případy.

Obě opatření v sobě dokonale kloubí pohodlnost, účelnost (zahřívá nosní dutiny, což působí blahodárně na průběh tohoto onemocnění) i estetickou stránku věci, které se zde nezříkáme ani v těch nejtěžších chvílích :-)

Dle potřeby a závažnosti onemocnění lze i kombinovat .-)

Krásný den

A.

7 komentářů:

  1. Anicko,kam ty na ty nápad chodis?;-DSuper potrebny balíček první pomoci:-)Zrovna letos by se mi také náramně hodil!Virozka-rymicka na mě skočila 23.12.:-0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, nejlepší nápady přicházejí na poslední chvíli! :-) Moc zdravím, také s rýmičkou a kašlíkem, které si úspěšně předáváme napříč naší rodinkou a přeji brzké uzdravení i bez mého balíčku první pomoci :-))) A.

      Vymazat
  2. Zdravím Aničko, vyloženě smrtelná nemoc a ještě si zapomněla na kašlík, doplnila bych kapesníček :-)))). Super nápad, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, vidím, že mi rozumíš... vidíš, na kašlík jsem ani neposlela... přidala bych domácí lahvičkovou lékárničku a ten kapesník... ten bude příště vyšívaný, ať má z té rýmičky člověk větší požitek .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Se tu řáchám... :-)I když vlastně není čemu, rýmička je smrtelná nemoc... Jo a placatice by určitě zabrala jak na rýmičku, tak na kašlík. ;-) A jak se kurýruješ Ty? Má Tě vůbec kdo obletovat?... D. ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tak tu placatici jsem zrovna neměla v tomto případě na mysli, neměla by příliš velký úspěch (i když věřím, že jinde by se shledala s velkým ohlasem), ale spíš mou domácí medicínku v podobě bylinkových sirupů .-) A jak se kurýruji já? Hromada přírodních antibiotik - takže tuna česneku a k tomu cibule a pórek... a taky šalvějový čaj a hlavně klíííd a hodně spánku. Jo a "obletují" mě jen další marodi :-) Krásný večer A.

      Vymazat
    2. Aničko, na bylinkách u nás "jedu" jen já. ;-) Podle kámošky jsem si vyrobila medicínu z česneku, medu a jablečného octa a každé ráno to do sebe "kopnu". Pak následuje zázvor + skořice (někdy přidám hřebíček) zalitý horkou vodou, po mírném vychladnutí přidám med a citrón. Sice se říká, že citrón chladí, ale mně to tak chutná. "Hlava" rodiny radši tu medicínu z vypálených švestek a k tomu klidně chléb se sádlem a pořádnou vrstvou cibule. ;-)Má začít mrznout, tak snad už dají bacily pokoj! Ať jste fit! D. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna