středa 15. června 2016

Ve čtvrtky...

... chodívám s Viktorkou od ledna na plavecký kroužek. Viki plave pod vedením paní lektorky s ostatními dětmi a já čekám a nezahálím :-)

Obvykle si s sebou tahám notebook a pracuji na návrhu nějaké pěkné zahrady, posledně jsem však čekala na podklady od klienta a tak jsem zvažovala, jak zabít hodinku času a nenudit se. Kromě háčkování čepičky pro miminko před více než dvěma týdny jsem už háček nedržela v ruce docela dlouho a docela mě zase lákala představa vzít si pár klubíček, háček a začít něco tvořit.

Nedávno jsem na Pinterestu narazila na krásné háčkované věci, po kterých jsem zatoužila. A vzpomněla jsem si, že jsem jednu podobnou věc rozháčkovala před více než 10 lety z klubíček inkoustově modré Sněhurky, které mi darovala moje babička. Trochu jsem musela pátrat, ale ten poklad jsem našla, včetně návodu ze staré Vlasty (přežil i několikero stěhování .-)) A zábava byla na světě .-)



Výsledkem by mělo být "síťované" tílko, které se podvleče bílým či jiným jednobarevným delším tílkem, aby vzorek pěkně vynikl. Ráda bych jej využila ještě toto léto. Tak snad to není úplně nereálný sen po těch 10 letech, co rozpracované tílko leželo ladem .-)




Vzorek je velmi jednoduchý, ale efektní. Tak pokud byste se do něj chtěli pustit taky, přikládám i návod .-) Pro háčkování Sněhurkou je třeba háčkovat současně ze 2 nití (klubek).


Mějte se krásně

A.

10 komentářů:

  1. Přeji ti, abys tílko zdárně dokončila, a s dovolením si vytisknu návod. Co kdyby jednou .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tiskni... co kdyby jednou .-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Moc pěkné, šikula. A na to bílé vedle by nebyl popis? A ještě,prosím,dotaz kolik počítáte klubíček Sněhurka a jakým háčkem děláte? Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, byl. A když mi na sebe pošlete e-mail, tak Vám jej i pošlu .-) Klubíček - přední stranu už mám hotovou a vyšlo to na necelá 2 klubíčka (nosím velikost 36), takže na zadní část stejně + obháčkování spodní části krátkými sloupky - rovná 4 klubka .-) Háčkuji háčkem na přízi č. 0 (je to háček s bílou ručkou od českého výrobce - viz třeba zde: http://www.stoklasa.cz/hacek-na-hackovani-prize-vel-0-2-4-6-x1213). Krásný den A.

      Vymazat
  3. Moc pěkné, šikula. A na to bílé vedle by nebyl popis? A ještě,prosím,dotaz kolik počítáte klubíček Sněhurka a jakým háčkem děláte? Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Lijusenko, díky za návštěvu i milá slova. Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko prosím Vás mohla bych Vás také poprosit o návod na to bílé? Děkuji moc janakelarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna