úterý 12. ledna 2016

Zimní tvoření s krepovými papíry...

... jsme vyzkoušeli s Viki a Jirkou tento víkend. Tip i rady, "jak na to" jsme dostali od mé mladší sestry, která učí prvňáčky v jedné bohumínské ZŠ.

Potřebujete krepové papíry různých barev, kelímek s vodou, štětec a tvrdý papír většího formátu. Dále tenčí černý fix, bílý papír, lepidlo a nůžky.

Krepový papír nastříháme či natrháme na menší kousky (my stříhali proužky, ale příště bych asi dala přednost ručně trhaným nepravidelným kouskům) a postupně "lepíme" štětcem namočeným ve vodě na tvrdý papír (vodou nešetříme), aby se různě střídaly barvy krepového papíru. 

Jakmile krepovým papírem pokryjeme celou plochu tvrdého papíru, necháme zcela vyschnout. Suchý krepový papír nyní půjde snadno sejmout z tvrdého papíru dolů. 

Získáme barevný podklad (krepový papír pustí barvu), na který následně děti lepí různé postavičky, domky, sněhuláky, auta... zkrátka co je napadne. Tvary si předem nakreslí černým fixem na bílý papír a vystřihnou. Do obrázku je poté možno dokreslit fixem cesty, květiny... ap.


Je to moc pěkné tvoření, obzvlášť pokud děti pustí uzdu své fantazii :-)

A tady jeden z hitů Barbory Polákové, na kterém teď "ujíždím". Mimo skvělé hudby i velmi trefný videoklip dokumentující realitu kolem nás...

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. To sú veľmi pekné obrázky ... deti sa určite zabavili ... Ak raz budem mať vnúčatá, určite použijem ... :))))
    Barboru mám tiež veľmi rada ... a túto pesničku som si pustila už niekoľko krát ... :) Anička, pekný deň prajem ... pa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, to jsi mě potěšila - jak ohlasem na tvoření s dětmi, tak tou Barborou Polákovou. Měj krásnou sobotu A.

      Vymazat
  2. Pěkný způsob jak zabavit sebe i děti :) určitě to vyzkouším až budu hlídat neteře, děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky za ohlas. Užijte si to! Krásnou sobotu A.

      Vymazat
  3. Děkuji za nápad! Dneska jsem dělala s dětmi ve školce :) Hrozně je to bavilo, říkali že je super, že mohou papír natrhat, protože doma nic takového nesmí ničit :D Tak jsem byla vážně šťastná :) Zítra budeme dodělávat a lepit, nemůžeme se dočkat výsledku :) Děkuji za nápad! Eloorka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eloorko, poděkování předám sestře. Určitě jí to moc potěší. Mám radost za ni. Krásnou sobotu A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna