pátek 1. ledna 2016

Zimní retro klobouček...

... jsem si jako jeden z posledních loňských projektů uháčkovala z příze, která mi zbyla od háčkování manželovy zimní čepice a nákrčníku do sady k čepici. Oč víc mne potrápil nákrčník (začínala jsem jej natřikrát, stále jsem nemohla vyrobit ten správný obvod, kterým by se dala prostrčit hlava a současně by příliš neodstával od krku a plnil správně svou funkci), o to rychleji byl hotový klobouček. 

Háčkovala jsem jej z dlouhých a polodlouhých sloupků, okraj pak olemovala račími sloupky.



Nákrčník k manželově zimní čepici.



A tady ještě jedna koláž - klobouk na majitelce s vypůjčeným nákrčníkem (o ten se asi budeme rvát) .-)



Nosíte také rádi klobouky, nebo dáváte přednost čepicím? A nebo jste zapřísáhlí odpůrci všech pokrývek hlavy? .-)

Krásný den a šťastný nový rok 2016, prožitý v dobrém zdraví, s láskou a v pohodě

A.

4 komentáře:

  1. Aničko, klobouček ti moc sluší. :-) Čepice jsem také háčkovala, ale nosím je jen při velké zimě, jsem radši, když mi hlava "větrá". ;-)Na takový nákrčník se také chystám. Vloni jsem si naháčkovala několik těch dlouhých a letos mi to vadí. Mám jeden upletený jako falešný rolák a ještě chci zkusit něco takového, jako máš ty. Ať se ti v novém roce daří realizovat všechny tvé plány! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za přání.

      A k těm pokrývkám hlavy - to já jsem docela zimomřivá. Ruce bez rukavic (a někdy i s nimi) mě zebou už při pěti stupních nad nulou :-) S ušima je to podobné... Proto asi to nutkání být stále v pohybu (abych neumrzla) :-))) Ať se tedy daří vyrobit nový nákrčník podle Tvých představ. Krásný den A.

      Vymazat
  2. Klobouky forever, jakékoli, kdykoli (jaro až zima), prostě ANO! Miluji klobouky, čepice apod. stejně jako brýle. A trošku mě mrzí, že jsem se nenarodila v době, kdy klobouky byly nedílnou součástí oděvů. Každopádně jsem ráda, že se móda pokrývek hlavy vrací. A vy dva, Andulko, s mužem koukejte chodit po veřejnosti v těch modrých melírcích spolu, byť máte jen jeden nákrčník. :D Ještě k tomu udělej zamilovanou rukavici (tj. rukavice pro dva) a budete eňo ňuňo páreček. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to jsi můj člověk. I s těmi brýlemi (také nosím na dálku, ale občas to lajdám...), mám jich několikero v různých barvách). S těmi kloboučky si říkám to samé, škoda, že už se nenosí kloboučky tak často jako dříve... I když snad se blýská na lepší časy... My dvě jim půjdeme rozhodně vstříc .-) A k té zamilované rukavici - dokud kolem nás pobíhají dvě malé děti, asi by to neklaplo, ledaže by bylo zamilovaných rukavic vícero :-)) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna