pátek 11. září 2015

V podzimních barvách...

... září Viktorčino rozpracované pončo. Háčkuji jej z příze Elian Nicky vzorkem vycházejícím z tzv. granny square (babiččina čtverce). Vzorek je velmi jednoduchý a dají se s ní kromě čtverečků na deku uháčkovat celé deky, povlaky na polštáře, ale i ponča, čepice, šály či šátky... Hezky přibývá, což může být silný motivační faktor zejména pro začátečnice :-) Určitě tedy doporučuji vyzkoušet, pokud jste to ještě neudělaly.


Návod na háčkované pončo pomocí granny square naleznete třeba zde či zde. A pokud byste chtěly něco ještě více polopatičtějšího, napište mi do komentářů či na kontaktní e-mail a zbude-li chvilička, zkusím pro vás vytvořit něco sama :-)

Krásné téměř podzimní dny

A.

17 komentářů:

  1. to vypadá krásně! že bych přesedlala na háčkování? Když já umím akorát řetízek a pak to co na něj navazuje, nějaký ten jednoduchý "provlíknout, protázhnout" ..... Ale láká mě to tedy :-D Až dopletu gaučovou deku, možná přijdu pro radu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, háčkování je jednodušší než pletení, takže zkus, nebudeš litovat :-) Pro radu se klidně obrať, poradím, jak jen to půjde :-))) Hezký večer A.

      Vymazat
  2. krásné, něco podobného mám rozdělané a to téměř ve stejných barvách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, že tomu říkám být naladěn na stejnou vlnovou délku :-))

      Vymazat
  3. krásné barvičky a nestárnoucí vzor nestárnoucího ponča. Uháčkovala jsem si podobné na střední..to už je ale pěkná řádka let:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nadčasová věc, souhlasím :-) A těším se, až v něm Viki vyrazí. Chystám se jí k němu uháčkovat se stejným vzorkem i baret nebo čepici..

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mi doma sešlo tolik klubíček v barvách, které se tak hodí k podzimu :-)

      Vymazat
  5. Aničko,
    podobný, ale šátek a v jiných barvičkách jsem měla jako malá holka.
    Vzdálená tetička byla na háčkování šikovnější než já ;-)
    Viki bude parádnice sladěná s barvami podzimu :-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, proto se mi tenhle vzorek tolik zalíbil. Je jednoduchý, vypadá skvěle a dá se z něj vyrobit tolik různých věcí :-)

      Krásný zbytek neděle A.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. :-) Děkuji, jsem ráda, že to tak pěkně s klubíčky vyšlo :-))

      Vymazat
  7. Připomíná mi to indiánský motiv... Krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indiánský, mexický... kdo ví :-) Hlavně že se líbí :-) Díky!

      Vymazat
  8. Aničko háčkuješ z dvojité příze ?
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, ne, háčkuji pouze z jedné "nitě", přízi nedávám dvojitě. Nechci, aby bylo pončo příliš těžké. Počítám s tím, že jej Viki podvleče tenčím rolákem, trikem s dlouhým rukávem nebo tenčí mikinou. Hezký večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna