čtvrtek 3. září 2015

Střádám plány...

... na vánoční dárky :-) A protože jsem teď v poslední době mimořádně "rozešitá", rozhodla jsem se využít toho a kout železo, dokud je žhavé :-)

Snad se mi postupem času podaří s dalšími nápady trochu rozbít momentální monotématičnost, ale vzhlédla jsem se v povlečeních. Líbí se mi, když si je mohu nakombinovat barevně i dekorem přesně podle svého vkusu, nálady a potřeby. To přes velkou nabídku na trhu často s kupovaným povlečením nemohu.

Pro své milované rodiče jsem se tedy rozhodla ušít nové povlečení do ložnice. Úkol zdánlivě jednoduchý, zvládnete-li technickou stránku věci. Ne však, když se máte trefit barvou povlečení tak, aby ladilo se specifickou výmalbou pokoje. 

Odstín, který mí rodiče použili, bych označila jako modrofialový... možná lila? On i odstín lila vidí řada lidí velmi odlišně, fotografie navíc mohou klamat... :-) Další komplikací je, že ne všechny "lila" objednané látky má prodejce v požadovaném množství. Hledáme tak na dálku společně alternativy... Zdá se, že jsem je našla a jsou k mání... 

Vybrala jsem nakonec ze sortimentu na obrázcích níže (pokud dorazí odstín látky tak, jak je patrno z obrázků, tak se sice přímo netrefím, ale s výmalbou by se to podle mě nemuselo tlouct... Marťo, pokud to čteš a myslíš si něco jiného, radši mi to neříkej :-)). Objednáno, zaplaceno. Jsem zvědavá, co nakonec dorazí a zda z toho nakonec nebude šití výbavičky pro dceru... :-)

 Zdroj obrázků: www.mimibazar.cz/aromis

Povlečením pro babičku bych se však barevně měla trefit určitě. Odstín béžovo-hnědé, který se také pěkně marketingově označuje jako tzv. karamelový, by snad měl slušet téměř každému interiéru :-)

No a do třetice všeho nejlepšího i něco pro sebe. Já vím, nedávno jsem ušila mentolové... ale když já bych chtěla ještě jedno... pastelové... odstín si nechám pro sebe. A myslím, že až to s ním na vás někdy vybalím, budete velmi překvapeni :-))

A co vy, už také plánujete, vyrábíte či nakupujete a chystáte se na Ježíška? .-)

Krásný den

A.

2 komentáře:

  1. krásný den Aničko, nejprve musím přiznat, že blog okukuji již dlouhou a mát to tu krásné. Jen teda fakt nechápu jak vše stíháš:-))
    Mám dotaz, ráda bych si taky ušila povlečení, mám ráda převlékání dle nálady, ale odrazuje mě to stříhání, máš nějaký fígl? a látky předem pereš?
    moc děkuji ať se Ti vše daří
    Brettik

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Brettiku, v prvé řadě díky za první komentář a vystoupení z anonymity po dlouhodobém nakukování :-) Pokud jde o Tvůj dotaz k povlečení - se stříháním není až takový problém. Klasické povlečení má šířku 140 cm (většina domácích bavlněných látek šířku 140, občas 150 cm). Šířku tedy není třeba upravovat, i se švy se Ti i u 140cm šířky látky přikrývka hravě vleze dovnitř a naopak vypadá lépe, když je tam malinko "naducaná" :-) Šiju švy cca 1 cm od okraje. Pokud jde o délku, tak klasicky se počítají dva metry, takže u jednoho povlaku na přikrývku střihneš 2 x 2 m, to není zase taková hrůza :-) Pokud jde o polštáře - my dospělí doma máme rádi velké, takže šířka 90 a výška 70 cm. Šířka látek je většinou 140, takže stačí šířku přepůlit s máš u 90 cm délky jak na přední, tak na zadní díl (nebo 2 polštáře, pokud kombinuješ více látek jako já :-))

    Pokud jde o předpírku - doporučuje se to, protože bavlna se praním trochu srazí. U výrobků pro svou domácnost to ale často ošulím a peru až "ex post" :-) Pro "cizí" bych ale pro jistotu předpírala.

    Ať se i Tobě daří

    A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna