pondělí 7. září 2015

Na hodně dlouhých večerů...

... kdy nebudu mít v ruce knížku, jsem si připravila velkou robotu s háčkem.

Teplounkou deku na sedačce v obývacím pokoji sice máme, ale je nás mnoho a tak je to někdy boj o to, kdo se pod ní při sledování večerníčka či pěkného filmu večer uhnízdí jako první a pokaždé tak někdo přijde zkrátka :-)

Chtěla bych tak z tenčí bavlněné příze uháčkovat ještě jednu, která by kromě užitku přinesla i potěšení pro oko. Laděná tak bude do tónů barev, které už v pokoji použity jsou. 

Háček je v tom, že je příze tenčí (háčkuji z Katky) a také v tom, jaký vzorek jsem si pro ni vybrala... práce přibývá velmi pomalu. Bude to tak nejspíš další velká zkouška trpělivosti :-)

Tak hlavně vydržet, hlavně vydržet...

Abych u háčkování deky vydržela co nejdéle, naplánovala jsem si současně i malé rozptýlení v podobě menšího motivačního projektu, kde jde práce pěkně od ruky :-) Už letos na jaře jsem o něm uvažovala. K realizaci se dostávám až teď. Myslím, že však v pravou chvíli :-) Pončo pro Viki v krásných podzimních tónech s využitím principu tzv. granny square (babiččina čtverce).


Po víkendové montáži nábytku, který jsme dětem doplnili do pokojíčku, protože už nebylo jak oblečení, tak hračky kam dávat, to je příjemné zpestření. Nedělní poletování mezi dětmi, kuchyní a montujícím a do zdi vrtajícím mužem mne utahalo jako už dlouho nic :-)

Pohodové dny s háčkem i bez

A.

11 komentářů:

  1. Aničko, vidím, že sis naplánovala opravdu hodně hustý vzoreček, to bude fakt zkouška trpělivosti, ale ty to zvládneš. Určitě. jo a mě zajímá to pončo, máš na něho rozpis? i když tvoje Viki je malá, naše Simonka je už skoro 9 letá.
    a Aničko, prosím, mohla bys mi poslat vzorek na obháčkování ručníku, co jsi dělala pro svoji babičku?
    moc děkuji Majka
    majka.urb@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Majko, pokud jde o pončo, rozpis nemám, ale vycházela jsem z tohoto rozpisu - jde o to na začátku uháčkovat řetízek z ř.o. dlouhý tak, aby se po jeho spojení jeho nositeli pohodlně provlékala hlava dovnitř a současně by mělo jít o počet ok dělitelný osmi. Po spojení řetízku začneš háčkovat dlouhými sloupky podle návodu v odkazu stále dokola (na konci každé řady spojíš pevným okem se začátkem práce) tak dlouho, až bude pončo dlouhé podle Tvých představ. Já jsem začala háčkovat z elian nicky se 152 řetízkovými oky. Viki má sice pět let, ale nosí o dost větší oblečení - velikost 122/128, což by možná sedělo i na Tvou vnučku, pokud není příliš "urostlá" :-) Vzorek na obháčkování ručníku jsem poslala na uvedený mail :-)

      Krásné háčkování

      A.

      Vymazat
    2. Ani, děkuji, a návod v odkazu? no nic, zkusím si zadat babiččin čtverec a uvidím.
      krásný den
      Majka

      Vymazat
    3. Zapomněla jsem přidat :-) https://lemondedesucrette.wordpress.com/2010/10/13/about-ponchos-and-pattern-d/

      Vymazat
  2. Aničko, deku jsem háčkovala loňský podzim z Baby Merino - vlna a je krásně hřejivá. Katka je 100% bavlna, nebude deka příliš těžká ? Máš již zkušenost ? Chci se pustit do deky (jako dárek k vánocům) a stále přemýšlím jakou přízi zvolit (ta vlněná je sice úžasná, ale také pěkně drahá :o))), takže hledám ještě jinou variantu). Jednu deku jsem háčkovala ještě z Elianu, to je zase akryl a je taková hutná, nepatrně po praní žmolí. Tak vůbec nevím co zvolit....Barvy na pončo jsou moc pěkné, Viktorce se bude zajisté líbit.
    Přeji krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, s tou bavlnou jsem to přebírala z různých stran. Je pravda, že deka asi bude těžší než kdybych pletla z vlny (akrylu), ale chtěla jsem něco příjemného na omak, co navíc hned nezcupkovatí... Nevím, zda Baby Merino je právě taková, nemám s ní osobní zkušenost. Možná nám tady oběma dá nějaký skvělý tip na akrylovou přízi, která bude nejen příjemná (nekousavá) a současně něco vydrží :-) Krásný den

      A.

      Vymazat
  3. Majko, tak přeci jen ještě něco :-) Napadla mě příze od Dropsu Merino Extra Fine, ze které mi kdysi teta pletla oblečení pro Jiříčka, když byl ještě miminko. Byla velmi příjemná a necupkovala po vyprání.... No a ta máš návod v češtině na různé velikosti http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?id=63 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach já hlava děravá, ještě jsem chtěla přidat tip na bezva obchůdek, kde mj. příze od Dropsu koupíš. Právě mají na příze od Dropsu slevy :-) http://www.ganella.cz/prize-baby-merino/126-prize-drops-baby-merino-01-bila/

      Vymazat
  4. Aničko přemýšlíme úplně stejně :o)))), také uvažuji na deku o Merino Extra Fine, mají nyní slevy. A také nakupuji u Ganelly. A brzy ti napíši mail ohledně růží, čekám dodávku :o))).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, má klubíčka už jsou na cestě ke mně :-) A s růžemi držím palce, ať jsi spokojená. Hezký den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna