úterý 7. července 2015

Zlato v zahradě...

... aneb krásnoočko přeslenité (coreopsis verticillata). Trvalka, na kterou nedám dopustit. Spolehlivě celé léto kvetoucí. Tvořící bujné trsy. Dobře se rozrůstá podzemními výběžky, není však invazivní. Bez problémů přezimující, s minimem péče prosperující. 


Sluší mu to s levandulí. Podtrhne prostou krásu kopretin. Vyzdvihne nádheru květů růží. Dobře mu to klape s echinaceou i travinami či odkvetlými květy okrasných česneků... a určitě naleznete celou řadu dalších zajímavých trvalkových kombinací :-)

Pokud ji ještě nemáte, považujte tento příspěvek za můj horký letošní trvalkový tip :-)) Pro to, aby vám také takto pěkně rostla, potřebuje hodně sluníčka a běžnou, dobře propustnou zahradní půdu. Podle mých osobních zkušeností bez zálivky dobře vydrží i delší období sucha.

Slunce v duších i ve tvářích

A.

4 komentáře:

  1. díky, tato kytka mi v zahrádce roste už docela dlouho a jen já si nejsem schopna zapamatovat názvy květin :) spíš je mám "překřtěné" dle sebe....tak třeba si alespoň tuto zapamatuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba... a i kdyby ne, hlavně, že rostou, ne? :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna