středa 8. července 2015

Betonová vášeň...

... se u mne projevuje už nějakou chvíli. Muž jen kroutí hlavou. Na jednu stranu osazuji kdejaké místečko, abychom měli kolem sebe co nejvíce zeleně (a co nejméně betonu) a i na terase a v okolí celého domu kvůli toho za chvíli nebude díky nastřádaným květináčům s rostlinami pomalu hnutí. Na druhou stranu propadám vášni betonové a betonově-hypertufové a sama či s pomocí muže vyrábím tu betonový, tu hypertufí květináč (který se vzápětí chystám ozelenit :-) 


A ráda bych se posunula dál, v plánu mám několik dalších betonových projektů objektů exteriérových i interiérových... No uvidíme, kam mě má nová vášeň nakonec dovede :-)

Po delší odmlce zase návrat k hypertufu - jednoduše řečeno betonová směs, do níž se přidá rašelina. Ta vytváří zajímavou strukturu i omšelý vzhled obdobný tomu, který známe u starých kamenných koryt.

Kromě květináčů jsem tentokrát zkoušela i domečky. Na výrobu forem jsem použila prázdné obaly od krabicového mléka. 

Spolu s Viki jsme zkoušely i další 3D objekty, ale musíme ještě trénovat, abychom dokonale "ovládly hmotu". Viki zatím tvrdnou hypertufí "buchtičky", já jsem svůj první pokus o dokonalého ptáčka zpěváčka prozatím vzdala ve prospěch dalších hypertufích květináčů :-) Ty je třeba ještě osázet... ale s tím problém mít nebudu... ráda bych je zabydlela oblíbenými kapradinami a bohyškami :-)

Toto jsou zmiňované hypertufí domečky. Zatím ještě není rozhodnuto, kam půjdou. Zda zůstanou u travin kousek od vchodu domu, nebo půjdou mezi bylinky do nového bylinkového kopečku, do záhonu k terásce... jisté je, že jich přibude víc a ráda bych ještě větší... to jsem zvědava, jak vyrobím formu... :-)


Krásné (o trochu méně tropické) dny, ať už s betonem či bez :-)

A.

PS: ještě jedna rada, pokud se rozhodnete do betonového tvoření zapojit také své děti, nezapomeňte jim na ruce nasadit gumové rukavice!

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Jen teď přemýšlím, jak dostat dva betonové "kloučky" z formy ven.... Asi bude třeba násilí. Ruka v dlaze... To vypadá na tatínka :-))) Hezký večer, Ajko :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna