neděle 19. července 2015

100 procent...

... výšivky bordury budoucího ubrusu na stůl na terase. Jupíí! Přes dlahu na pravé ruce, kterou mám od středečního odpoledne (když člověku chybí poslední centimetry, nemůže si pomoct). Po kontrole nemocného kyčelního klobu u ortopeda odešla Viki po svých s vyhlídkou postupně uvolněného režimu. No a já si pro změnu kvůli zánětu šlachy odnesla poukaz na dlahu pro pravou ruku, která dostala v posledních týdnech hodně zabrat (nejen nošení Viki, ale i má sázecí kytičková psychoterapie udělala své...) :-)


Alespoň jsem si v praxi ověřila, že alespoň některé dotace z EU odcházejí na ta správná místa. Firma, u které jsem si odnímatelnou dlahu pořizovala, mi totiž kdysi prošla pod rukama jako jeden z úspěšných žadatelů o evropské dotace pro malé a střední podnikatele, které jsem měla na KÚ Moravskoslezského kraje na starosti. Zaměřuje se na vývoj a výrobu ortéz a protéz a je špičkou ve svém oboru, nejen co se ČR týče. I díky ní zaznamenala naše ortotika a protetika v posledních letech takový pokrok. Měla jsem to štěstí se osobně potkat i s jejími sympatickými jednateli, kterým se podařilo prosadit ortotiku a protetiku jako samostatný studijní obor na Ostravské univerzitě.

Ale zpět k ubrusu. Chybí látková (a možná i háčkovaná) část - původně jsem chtěla křížkovou výšivku jen jako vsádku - střed ubrusu a vnější okraje měly být látkové. Začínám ale přemýšlet o tom, že bych látkové udělala jen okraje, střed by zůstal tak, jak je nyní. Jsem sama zvědavá, jak to nakonec dopadne... s dlahou jsem ještě na stroji nešila (mám ji nosit 3 týdny) :-)

Však vám o tom zase poreferuji :-)

Do té doby krásné (i když parné) dny

A.


6 komentářů:

  1. Ubrus bude krásný, zdá se , že i barevně sladěný :-) Ať se ti hojí ruka a jsi co nejdříve fit, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, už je na světě :-) Ještě bych chtěla háčkovanou borduru... Nevím ale, zda s ní nepočkám až po uzdravení ruky. Každopádně ubrus je a prostírat se bude ještě letos! :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Pokud srovnávám sebe se sebou před pár lety tak vážně jsem :-) Ale znám opravdové borce, který s křížkovou výšivkou zrealizovali hotová veledíla... Tak to možná v příštím životě :-)) A.

      Vymazat
  3. Aničko, ubrus je úžasný, smekám. Mezi háčkem a jehlicemi nějak na výšivku nezbývá čas a mrzí mě to, s výšivkou jsem díky babičkám začínala už jako hodně malá, na jehlice došlo později díky tetě, maminka na ruční práce nebyla.
    S rukou se šetři a ať jste brzy fit!
    Krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, věřím, že i u Tebe se brzy dostane výšivka zase na přední místo. A pak mi ještě budeš dávat rady, jak na to :-) Hezký večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna