neděle 4. května 2014

Můj peřinový dotazník

Dobré odpoledne,

zatímco, jsem na svém blogu pár dnů nebyla, dorazila ke mně od Věrky pomyslná štafeta s peřinovým dotazníkem. A protože jsem si při neděli konečně dala od práce pohov, pustila jsem se do jeho vyplňování. 

A takto to dopadlo :-)

Zdroj: www.psi-guru.cz
 
Bez čeho už půl roku neodcházím do peřin?
Obvykle bez únavy. Ale takové té, ze které má člověk dobrý pocit, že den prožil plnohodnotně :-) A v posledním týdnu navíc bez knihy. Včera jsem ji ale dočetla... a připomněla si staré dobré časy před vysokou, kdy jsem hltala před spaním jednu knihu za druhou. Na vysoké sice taky, ale už to byly odborné věci a časopisy. Po vysoké zase samé odbornosti. U dětí nic a nebo knihy o výchově... občas nějaký ten časopis o zahradě... :-) Až teď, úplně náhodou jsem si půjčila od taťky knihu Původ od J. T. Brannana. Science fiction. Jak se do ní zakousnete, nepustí vás, dokud ji nedočtete :-) Budu se muset poptat po další...

Svůdné sansoussi nebo pohodlné pyžamo
Upřímně řečeno, slovo "sansoussi" vidím poprvé. Z odpovědí Věrky jsem ale pochopila, oč tady jde, takže mohu tedy bez velkého přemýšlení říci za sebe, že pohodlnost u mne vítězí na plné čáře. Pyžamo, nejlépe flanelové (a to často i v létě :-)).

KnihaViz první otázka. Snad jen malý dovětek, že to budu muset opakovat častěji :-))

Kosmetické rituály
Pokud mám zrovna nějakou pracovní "akci", pak každé ráno make-up (to mě ale baví) a každý večer důkladné odlíčení (to už mě baví méně, ale vím, že je to hodně důležité, tak to důsledně dodržuji). Jsem-li v pracovním procesu, nedokážu bez make-upu vylézt z domu ven a neodličuji se dokonce ani na sport... 

Zvláštní ale je, že pokud jsem mimo "pracovní proces", vůbec make-up nepotřebuji doma a dokáži bez make-upu vyrážet dokonce i do města, na nákupy, k lékaři..., aniž bych měla pocit, že musím chodit kanálem...

Nemohu přijít na to, proč? :-) 

Jo a kdysi jsem si přes léto umývala své dlouhé tmavé vlasy vývarem z kopřivy. Bývaly pak krásně zdravé, pevné a lesklé... Což mi připomíná, že bych měla zase začít, když už mám vlasy zase do pasu :-))

Sklenička něčeho dobrého před spanímTak tady vás asi zklamu. Až na pár lahví bezinkového likéru, který jsem vyrobila loni na podzim a kterými jsem navíc obšťastnila své milé příbuzné a známé, nemám s alkoholem (zejména tvrdým) už od svého ranného mládí prakticky žádnou spojitost.

Nejsem sice 100% abstinent a příležitostně si dám skleničku piva (často ale nealko) či vína (u rodičů na návštěvě), ale pravidelně, a tedy ani navečer, alkohol nepiji. 

A když už něco před spaním vypiji, tak to bude spíš hrnek nebo celý kotlík dobrého čaje :-)

Chrápeš?
Za normálních okolností ne. Pouze výjimečně, když chytnu rýmu, trošinku :-)

Snídaně do postele
Tak to jsem snad nikdy ani nezažila.... Leda ještě v dobách bez dětí... Teď jsou to místo snídaně do postele děti do postele :-)
 
Štafetový kolík s dovolením předávám:
1) Hance "od protinožců",
2) Lucce "ze mlýna" a
3) Kamči.

Všechny šikovné, pracovité, nápadité,... minimálně jednonásobné maminky, jejichž blogy patří mezi mé nejoblíbenější.

Tak doufám, holky, že mi nedáte košem :-)

Krásný den

Anička

6 komentářů:

  1. Početla jsem si Aničko!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem se trosku zajimavosti o tobe dozvedela.Nevim proc ale nepredstavovala jsem si te s tak dlouhymi vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli, to nevadí. Klidně si mě představuj i s těmi "na kluka" :-) Jednou za čas si je dávám skoro v celé jejich délce dolů. Naštěstí mi docela rychle rostou a sluší mi krátké i dlouhé vlasy. Už to ale dlouho nebylo, s dětmi mi teď připadají delší vlasy praktičtější. Ať tak či onak, vždy jim zkrácení prospělo a trochu si "odpočaly" :-)

      Vymazat
  3. Děkuji Aničko :) ♥ Už jsem taky vyplnila, tak můžeš ke mě nakouknout ;) papa K*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna