pondělí 31. března 2014

Smrčkový

Dobré ráno,

doufám, že jste si užili víkend tak krásně jako já a má rodina. Stihli jsme zábavu i práci, počasí přálo. Tohle bych si naordinovala každý víkend :-)

O plánu vysadit si živý plot ze smrčků jsem se vám už nedávno zmiňovala. Tento víkend jsme své plány převedli do života a díky hlídací tetičce a strejdovi jsme zasadili bezmála stovku malých stromečků.


Větší část z nich před naši zahradu z jižní strany pozemku, asi desítka stromečků pak padla na doplnění již loni realizované výsadby ze severní strany pozemku - zde jsme původně sázeli jednu sazenici na metr, nyní to jsou, stejně jako na jihu, dvě sazenice na metr. Od plotu jsme sázeli hodně blízko, zhruba 35 - 40 cm. Stromečky chceme nechat prorůst skrz pletivový plot a stříhat z druhé strany až za ním.

Tak teď už jen zalévat a čekat, zda se sazeničky pěkně ujmou... A pak poctivě stříhat boční větvičky, aby se živý plot pěkně zhušťoval. A až se terminál dostane do požadované výšky (v našem případě zhruba 150 - 160 cm), ustřihnout i ten :-)

Krásný den

Anička


4 komentáře:

  1. Aničko plot bude moc hezký dnes jsem byla v zahradnictví a koupila jsem bílý kdoulovec ořechoplodec modrý atd.tak budu zítra sázet ZDRAVIM EVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, s bílým kdoulovcem jsem se ještě nesetkala. Znám (a sama jeden na zahradě i mám) pouze ty s růžovými až červenými květy. Určitě je to ale pěkný keřík, který udělá hned zkraje jara na zahradě hodně parády :-) Ořechoplodec znám (a taky mám .-)) a gratuluji ke skvělé volbě. Člověk si sice musí trochu počkat, než zakvete (až na sklonku léta), ale stojí to za to (obzlášť když už jiné keře a řada trvalek už nekvete nebo odkvétá. Nezapomeň ho vždy hned časně zjara (březen) pořádně seřezat až na 1- 2 pupeny od země, aby Ti pak pěkně kvetl.

      Vymazat
  2. Aničko, to bude pěkný plot, má ho má kamarádka, bydlí na konci vesnice a dokola zahrady takový plot vysadili a je to moc pěkné. Já pokračuji na dvoře s opravou zídky, jde to pomalu, byla pěkně prorostlá netřesky a plevelem. pošlu ti foto zatím upraveného kousku. Přeju pěkný den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tak to jsem ráda, že máš s tímhle plotem dobré zkušenosti od vás z chaloupky. Jinak stavba zídky? Uff, škoda, že už nemám kde, sama bych si ještě jednu pěknou postavila .-) Jsem zvědavá na fotky! Krásný den Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna