čtvrtek 19. prosince 2013

Mé první velké patchworkové prostírání... vánočně-zimní

Krásné chladné ráno,

zkušené oko nějakou tu chybičku najde, ale já jsem nadšená. Je v mé oblíbené barevné kombinaci, s krásnými zimními motivy. První kus mého prvního velkého patchworkového prostírání. A také pár nových poznatků a poučení pro příště. 


Tak ještě zbývající tři kousky a možná jeden miniubrus doprostřed stolu a štědrovečerní hody mohou začít :-))

Mějte se krásně

Anička

20 komentářů:

  1. Překrásná barevná kombinace, Aničko, krásný motiv, krásné prostírání. Ty hold budeš z těch šikulek, co jim jde od ruky vše na co sáhnou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Leni, děkuji za takovou poklonu, ale ono to tak jenom vypadá :-)))

      Vymazat
  2. No pááni.... první a hned dokonalé:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, díky za kompliment. Dokonalé ale rozhodně není. Musím ještě hodně "cvičit", hodně "cvičit"... :-)

      Vymazat
  3. Moje oko patchworkovo neskúsené ale o to viac obdivujúce nenašlo žiadne chyby, pre mňa rovnako ako ja pre teba Anička je to dokonalé dielo. Budete mať doma jedinečnú vianočnú tabuľu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky. Už se těším, až svátečně prostřu :-))

      Vymazat
  4. Jedním slovem NÁDHERA.
    Krásné barvy,krásný motiv.
    Opět nádherný příspěvěk do šedivého dne.
    Jste moc šikovná Aničko.Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko...no velká krása,jsi fakt šikulka....no zkrátka"Ferda mravenec -práce všeho druhu":-)))))
    S pozdravem,Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to jsi mě teď ale pobavila - Ferda mravenec - práce všeho druhu... To až povím doma, to bude veselo :-)

      Vymazat
  6. Je nádherné Aničko!
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, děkuji, ten motiv uprostřed prostírání dělá svoje.

      Vymazat
  7. Aničko, prostírání je nádherné, Vaše večerní tabule bude krásná, no prostě jsi šikovná a umíš všechno krásně sladit :O) Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, děkuji za pěkný komentář. "Ladit" se snažím, pokud se to líbí i dalším lidem, mám ze svého "ladění" ještě větší radost :-)

      Vymazat
  8. Krásné prostírání v krásných barvách - moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji. Ne nadarmo má vánoční červeno-bílá klasika stále takový úspěch :-)

      Vymazat
  9. Aničko, prostírání je kouzelné. Mám také ráda tuto kombinaci.
    IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji. Už se budu opakovat... u mne je nejen o Vánocích červeno-bílá kombinace sázkou na jistotu :-)

      Vymazat
  10. Zdravím, je to moc krásné prostírání a vůbec všechny věci na blogu, moc se mi líbí a pomalu se probojoval na první místo mezi mými oblíbenci :-). Je tu často něco nového, všechno moc pěkné, pěkně nafocené a zároveň různorodé. Obdivuji, kde na všechno berete čas a energii, mám velmi podobně staré děti (Jiřík je ale ten starší) a zvládla jsem letos jen pár vloček.. přeji krásné Vánoce Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Evi, díky za návštěvu a taky za komplimenty k podobě blogu. Možná není první, jen já ji zaregistrovala až teď, spolu s Vašim komentářem.

    K tomu času - odmala dlouho neposedím na jednom místě, takže musím být stále v pohybu, nemám ale ráda dlouhodobý stereotyp (což starost o malé děti na RD do velké míry je), tak se ho snažím všemožně "nabourávat". Tvoření je jen jedna z možností. Kolikrát mi ale radost udělá i obyčejný úklid domácnosti :-) A s tím časem - myslím si, že je to hodně o dobré organizaci a také o "chtění" něco dělat. Znám maminky, které si stále stěžují na nedostatek času během mateřské, ale víc než o nedostatku času je to podle mě o jejich lenosti, příp. neschopnosti věci předem promyslet a dobře zorganizovat (netroufám si ale paušalizovat, mám teď na mysli konkrétní osoby). U nás se snažím maximum věcí dělat s dětmi - s dětmi žehlím, uklízím domácnost, vařím, pracuji na zahradě, ale občas i háčkuji nebo šiji (dnes mi takhle u šicího stroje usnul Jiříček :-)). A především se snažím zaměstnat i naší neposednou Viktorku, která (nejspíš to má po mně) je pěkné šídlo. Bez adekvátní "zábavy" by to s ní bylo (a někdy i přes všechna "opatření" je) k nevydržení. A tak spolu uklízíme, pomáhá mi při vytahování nádobí z myčky, při vaření "kuchtí" vedle mě, když vyperu prádlo, pomáhá mi je věšet, společně zaléváme doma a v létě i venku kytičky, spolu pracujeme na zahrádce... Je toho docela dost, co už zvládá sama nebo s lehkou pomocí a mě tak nutné domácí práce "nestojí", dokud nepřijde manžel domů z práce. Jiříček je zatím pozorovatel, ale i to někdy pomůže :-) Ale určitě je to i o velké toleranci tatínka, který se na běžné poměry až nadprůměrně věnuje rodině a dětem. To mi umožňuje vyšetřit více času pro mé tvořivé "úniky" :-) Přesto, že nevyužíváme babičky (bydlí daleko) a nemáme žádné chůvy, zvládáme to, podle mě, celkem dobře. Dokážeme si najít prostor i pro pravidelný pohyb (teď alespoň doma). Pohyb totiž udržuje v kondici nejen naše tělo, ale hlavně duši. Pak se vše zvládá v mnohem větší pohodě :-) Na jaře už bychom snad mohli vyrazit všichni čtyři na kolo a na to se už opravdu moc těšíme. Oba jsme s manželem nadšení cyklisté.

    Ale nalijme si čistého vína - i mě občas chybí energie, když jsou děti nemocné, uplakané, nemají svůj den... To je asi všude stejné :-)

    Mějte se krásně a zase někdy

    Anička

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna