pondělí 7. října 2013

Patchwork pokračuje, pomalu, ale jistě :-)

Dobré dopoledne,

moc všem děkuji za reakce, ať už e-mailové nebo formou komentářů pod předchozím příspěvkem. Jak psala Věrka, organizátorka zmiňované výměny, ledy se pohnuly, a jen pár hodin po zveřejnění mého příspěvku si mi Denisa ozvala. Balíček si vyzvedla na poště až teď v sobotu, hodně času tráví v nemocnici s vážně nemocným přítelem. Dáreček se jí líbí. 

Řečeno slovy Helenky - ráda bych opravdu věřila v to lepší v nás - a přes mé určité pochybnosti, podpořené dřívějšími zkušenostmi některých z vás, i pár fakty vyvolávající několik otazníků, nasměruji své myšlenky jiným směrem a tuto kapitolu uzavřu s dobrým koncem. 

I když přiznám se - pere se teď ve mně mé racionální já s tím, co by rádo to druhé empatické a chápavé já. Další více či méně psychologické analýzy a další čeření vod by ale stejně nikomu nic nepřinesly. 

Snad jen jednu věc na závěr - chtěla bych vás touto cestou vyzvat, abyste dobře zvážily své aktuální možnosti dřív, než se do některé z dalších výměn přihlásíte. V opačném případě pak pro řadu z nás ztratí výměny své kouzlo a smysl. Pohřbít tuhle pěknou myšlenku by však byla velká škoda....

Otočme list.

Trošinku jsem popojela s mým prvním patchworkem. Docela mě to baví, ale je dobře, že jsem to nezkoušela dříve. Mám pocit, že jsem teď mnohem trpělivější (i když, to by měli spíš posoudit mí rodinní příslušníci :-)) a to je podle mě u patchworku důležité. V dalším posunu vpřed mi teď brání dvě věci - chybějící prostřední vrstva (u mě vatelín) a nachlazený Jiříček a vlastně celá má rodina (já se zatím držím). Noci jsou teď krušnější, ale odsávačka a nosní kapičky jsou mi teď velkými pomocníky. Snad bude brzy (říká se týden nebo sedm dní, že? :-)) zase dobře. 

Vatelín jsem si objednala minulý pátek u jedné známé přes internet. Původně to měl být jen kousek tenčího vatelínu za pár korun. Jenže... bylo naskladněno nové zboží a pak byly i nějaké slevy.... Prostě mě to nenechalo chladnou :-) Nažhavila jsem dráty a už se objednávalo... Skončila jsem na cca 1100 Kč, hodně jsem se musela držet :-) A taky už ty své tvořící materiály nemám kam dávat...

Tak mrkněte, jak pokračuji... Příště snad už bude k mání i mé finální první patchwork-quiltingové podkafíčko :-)



A musím se pochlubit ještě s jednou věcí - díky návštěvě babičky (manželovy maminky) jsem včera udělala poslední (aspoň myslím) tečku za mou pozdně letní až podzimní perestrojkou na zahradě. Dosazeno, přesazeno, zasazeno, ale také zryto (zeleninový záhonek v tuto chvíli okupuje už jen pár keříčků růžičkové kapusty a petrželka). 

Babička splnila svou roli dokonale a Viki byla dostatečně zabavena a já se mohla zahradě věnovat naplno. Jiříček dospával probdělou noc.

Až bude trochu více času, ráda bych vás po té naší proměněné zahradě aspoň virtuálně provedla. Třeba něčím inspiruji i vás, které máte zahrádky a plánujete změny nebo teprve zahrádky zakládat budete...

Mějte krásný podzimní den

Anička

7 komentářů:

  1. Aničko, napsala jsi to moc hezky. Patchwork vypadá perfektně ... a vlastně ti děkuji, za první příspěvek o něm, v tu dobu, co jsi ho napsala mě totiž požádala moje setřenka, jestli bych jí neposlala odkazy na nějaké blogy o patchworku. A protože já jich teda v merku moc nemám, tvůj odkaz mi přišel vhod. A kdyby jsi Aničko věděla o dalších, byla bych za ně moc ráda. Ať má sestřenka víc inspirace.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Věrko, hodně inspirace i poučení lze nalézt na Pinterestu - přes něj se pak dostaneš i na jednotlivé blogy. Pro začátek zkuste třeba toto: http://www.pinterest.com/agnieszkaanicka/siti-quilting-sewing-quilting/. A z fleku si teď vzpomínám i na moc pěkný blog Hanky nejen o patchworku, ale taky o něm: http://handmadebyhanki.blogspot.cz/, Jitky zde: http://jita-siti.blogspot.cz/ a taky na slovenský blog Katariny: http://katrosblog.blogspot.cz/. A určitě je toho více, ale myslím, že pro to správné "spadnutí brady" postačí už jen výše uvedené :-))

      Vymazat
    2. Aničko, moc děkuji ... odkazy hned přeposílám :)

      Vymazat
  2. Aničko, do čeho se pustíš, všechno vyjde, i ta čepička se nakonec povedla. Ne, že by mě takovýto druh šití nelákal, ale není to nic pro mě, protože je to založené na poměrně velké přesnosti a s tím mám dost problémy- nebaví mě měřit a hlavně pak párat, takže každý, kdo tohle umí, má můj velkej obdiv.
    Moc mě mrzí, že kytičková výměna dopadla jak dopadla, kytičky jsi vyrobila krásné a originální a určitě si zasloužily alespoň slůvko poděkování. Ať Tě tato zkušenost neodradí od nějaké další výměny, dopadne určitě lépe. Hezké dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, asi vím, o čem teď mluvíš, resp. píšeš. I já jsem dlouho odolávala pokušení něco patchworkového si ušít. Také jsem se obávala té přesnosti... Výměnu už jsem hodila za hlavu - tedy ne Věrku, která ji zorganizovala, ale ty mé "nepříjemné pocity" - a jedu dál. Během té mé nespavosti jsem toho opravdu hodně navymýšlela (a bohužel si to i zapsala a co je psané, to je dané, že? :-)) a chci to zrealizovat do doby, kdy to bude ještě aktuální a dokud ještě Jiříček nelozí a najdu ho tam, kam ho položím :-)

      Vymazat
  3. Jejda, Anicko, co to tady ctu odkaz na muj blog :) Mockrat dekuju! To me fakt potesilo, ze si me tak "z fleku" pamatujes :) Kytickove hexagony mas pekne, jeste jsem je nesila, ale uz dlouo se na ne chystam. Hezke dny Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mě se Tvé tvoření líbí a vyvstává mi opravdu jako jedno z prvních, pokud se řekne patchwork. Líbí se mi, že to v Tvém případě není jen o "skládání" různých kousků látek k sobě, ale i o hezkých, s citem zvolených barevných kombinacích. Spolu s pár dalšími patříš zkrátka mezi mé velké vzory v této oblasti :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna