středa 2. října 2013

Nedaří se, nedaří...

Dobré dopoledne,

už třetí den se snažím uháčkovat našemu Jiříčkovi čepičku. Lopotím se, lopotím, háčkuji a párám, párám a háčkuji... To se mi ještě nestalo... 

Jiříček má nejspíš nestandardní hlavičku. Vše dělám jako vždy (čepičky jsem měla hotové vždy za jeden večer) a teď se nedaří... Pořád mi vrchní část nesedí. 

Tak kombinuji - menší počet dlouhých sloupků v kroužku na začátku, přidávání do oček do menšího průměru, než mi vychází podle přepočtového vzorečku (obvod hlavičky/3,14) a stále to není ono. Pořád je těch oček nějak moc. 

Teď jsem u svého asi 4 pokusu. Držte palce. Ještě to stále nevzdávám a rána bývají mrazivá...

Krásný den

Anička

11 komentářů:

  1. Hodně štěstí přeji! no já když se posledně pokoušela uháčkovat kamarádce čepičku na dítě, tak z toho vznikl obstojný košíček na odkládání drobností:D (povzbudivé, že:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, velice povzbudivé :-)) Já bych ale přece jen zůstala ráda u té čepičky :-)

      Vymazat
  2. Aničko,
    tobě se to určitě podaří !
    To já svoji první čepičku pro dceru párala už 3 x a stále jí nemohu nějak dokončit :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak v tom je na mne spolehnutí. Jsem tak zarputilá (a tím víc, čím víc se mi něco nedaří), že dokud není po mém, jsem jako tank :-) Nevzdávám, zkouším. Protože kdyby ne, nebyla by se mnou vůbec žádná řeč.

      Jen mi pořád vrtá hlavou, jak to, že se mi těch x čepiček uháčkovaných pro Viki podařilo vyrobit hned napoprvé přesně tak akorát :-) Jestli ono to není o tom štěstí, co chodí do kola a sem tam sedne... :-))

      Vymazat
  3. Aničko,ona se čepička na konec povede a o to větší udělá radost. Také občas párám, hlavní je nevzdat se.Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já to nevzdám :-)) A Jiříček ji pak bude nosit i doma, když mě to stojí tolik úsilí :-)))

      Vymazat
  4. Aničko, taky občas párám a párám. Kolikrát člověk vezme jen o půl čísla jiný háček na obvyklou přízi a už se nedaří. Tak držím palce. Hezký den! Adriana

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko také někdy pářu ač nerada, ale chybička se vloudí, poslední čepičky mě ale šly samy, protože se mi líbily barvy, jen ty obr. kytky jsem párala 2x, byly pořád moc velké. Vydrž, výsledek bude stát za to :O) Přeju dobré nervy a pěkný den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko ono se zadaří, kdybys viděla těch pokusů u mě, no jéje:-)))))

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavne ze to nevzdavas ono to nakonec vyjde .

    OdpovědětVymazat
  8. Adri, Maryško, Ajko a Ello, díky za podporu! Podařilo se :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna