neděle 6. října 2013

Květinová výměna u Věrky aneb radost a zklamání v jednom


S tímto příspěvkem jsem čekala opravdu dlouho. Ačkoliv dáreček pro Denisu, která mi byla přidělena v rámci květinové výměny u Věrky, už je pěkně dlouho hotov a odeslán, nemám na něj od ní  stále žádnou odezvu :-(

Byla to má první výměna, které jsem se zúčastnila, vedle radosti z tvoření pro někoho jiného mi však přinesla i zklamání. Je těžké komunikovat s někým, kdo s vámi komunikovat nechce nebo nemůže... Snad je to jen špatným načasováním a dáreček prostě přišel ve špatnou dobu....

Květiny jsem vyrobila z provázku, látky, poloviny skořápky vlašského ořechu (zadní část bílé květinky s knoflíčky), vyšívala a obháčkovávala vyšívacím hedvábím a zdobila perleťovými knoflíčky. Stonky tvoří tenčí větvičky.

Nápady přišly na svět během týdenního období mé nespavosti (když jsem nemohla v posteli usnout, vzala jsem do ruky notes, propisku a psala si nápady), která už je naštěstí pryč (člověk by ale nevěřil, kolik toho navymýšlí, když nemůže usnout :-)). 

Jejich realizace pak postupně ve chvílích volna. Chtěla jsem vyrobit něco, co bude kombinovat více materiálů a technik a co bude i trochu "recy" (látka pochází ze staršího damaškového povlečení po babičce, vyšívací hedvábí taktéž po babičce, skořápky od vlašáků mám ještě od vánočního tvoření...).

A aby měly kytičky kde bydlet, pořídila jsem jim vázičku - vyšší sklenička obháčkovaná bavlněnou šedivou přízí. Soudím, že má Denisa ráda spíše jemné, přírodní tóny a v tomto duchu jsem se snažila ladit jak květinky, tak vázičku.


Nevím, zda se Denise dárek líbil... Nemám od ní žádné zprávy. Na jejím blogu jsem zaregistrovala, že doma nedávno přišli o svého psího kamaráda a to bolí... Na druhou stranu tam ale přibyly další dva nové příspěvky... Napsání krátké zprávy podle mne nezabere více času... Pochopila bych, kdybych se jí netrefila do vkusu.... Nemít ale žádnou zpětnou vazbu, to je pro mne horší než dozvědět se, že se druhé straně můj dárek nelíbil. Jsem zmatená...

Věrce přesto moc děkuji za zorganizování celé této krásné akce a možnosti se do ní zapojit. Dnes jsem měla možnost vidět výtvory všech tvořilek pěkně pohromadě a je to opravdu nádhera. Jedno zadání a tolik jeho osobitých ztvárnění. Ráda bych se opět zúčastnila nějaké další výměny. Těším se, že (nejen mně) už přinese jen tu radost.

Mějte se krásně

Anička

11 komentářů:

  1. Aničko, s dárkem sis opravdu vyhrála. Kytičky jsou opravdu propracované. A chápu tvoji rozladěnost - třeba to všechno má nějaký úplně obyčejný a pochopitelný důvod. Věřme v to lepší v nás.
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Darček je úžasný. Musia to byť nejaké exotické kvety, u nás také nerastú. :-o :-)
    To určite zamrzí - nedostať odpoveď. Ja sa priznám, že po týždni som písala mail, či balík dorazil. Bála som sa, že by mohol nedoraziť, predsalen, už som počula všelijaké príhody o pošte. :)
    Inak, ja mám občas tiež problémy so spaním a už som sa naučila nespoliehať na to, že si to predsa zapamätám do rána. :D Zistila som, že sa mi to nevypláca. Takže tiež mávam nablízku niečo na zapisovanie. Avšak, spánku zdar!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko,do výměny u Věrky jsem se také zapojila s radostí......přemýšlela jsem dlouho,co by mohlo Janě,kterou mi náhoda vybrala, udělat alespoň malou radost.No a dopadla jsem stejně jako Ty,radost z tvoření mám však i nadále....a to je pro mě to hlavní:-)Tak zas někdy příště :-)
    Hezké dny nadcházejícího týdne,Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Aničko, máš hezky blog a já na něj narazila díky výměně u Věrky. Tvoje kytičky jsou moc hezké, věřím, že došlo jen k nějakému "informačnímu šumu". Sama mám často problémy s mailem, u někoho padá moje adresa rovnou do spamů, takže vím, o čem mluvím. Přeji hodně radosti z tvoření a trpělivosti s "babiččinou zahrádkou"

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, já jsem se zúčastnila loňské vánoční výměny, také mě byla přidělena stejná paní nebo slečna Denisa. Tenkrát jsem dopadla úplně stejně, jako ty. Ozvala se mi pouze e-mailem asi po 3 týdnech, že balíček dostala, Jinak nic, nikde žádná fotka, žádná radost z dárků. Tady nebude chyba v poště. Tenkrát jsem se zařekla, že už žádná výměna!

    OdpovědětVymazat
  6. Anicko, nebud smutna, tvoje kyticky jsou nadherne, obdivuji tvuj napad a originalitu. To nema kazdy! Bohuzel pri vymene jsi nemela stesti, chapu ze to zamrzi. Mej se krasne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Aničko, přiznávám se, že když jsme začaly řešit situaci, jak se spojit s Denisou, když nereagovala na emaily a další pokračování ... tak jsem si řekla, že je to poslední výměna, kterou organizuji. Nebyla totiž jediná, kdo nereagoval nebo se nespojil s tím, koho má obdarovat. Ale pak jsem si zas řekla, že je vás víc, které jste zodpovědné a nadšené pro tento druh komunikace mezi námi blogerkami. Nevím, jestli se Denisa již ozvala tobě, ale já měla dnes ráno v emailové poště fotku dárku, který tvořila ona, tak teď budu čekat, až napíše Helenka, že k ní doputoval. Takže ledy se hnuly a tvůj příspěvek měl asi ten správný dopad. A já se budu snažit vymyslet způsob, jak se těmto situacím příště vyhnout. Jeden již mě napadl a určitě ho realizuji, pokud se zas do něčeho takového vrhnu.
    S dárkem jsi si opravdu vyhrála a bylo pro mě zajímavé si přečíst, jak vznikal. Máš úžasné nápady.
    Krásný nový týden ... Věra

    OdpovědětVymazat
  8. Nesmutni Aničko, kytičky jsou pěkné a hodně promyšleně vyšlechtěné a je k nim i hezky napsané jak vznikaly, třeba jen má trápení a nechce komunikovat. Zdravím a přeju pěkný nový týden Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  9. Aničko, nebuďte smutná, vím, já bych také byla, ale každý je jiný. Dárky jste vymyslela a zpracovala moc hezké. Jen jsem teprve teď pochopila proč slečnu Denisu nemá skoro žádná bloggerka v oblíbených. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, díky :-) Pokud jde o tu "oblíbenost" Denisy, tak já jsem v tom případě asi výjimkou, protože jsem si ji do oblíbených už dříve dala. Hezky tvoří, jen ta má poslední osobní zkušenost nebyla taková, jakou jsem si představovala...

      Vymazat
  10. Aničko souhlasím s Vámi, já ho mám také v oblíbených ale......Jindra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna