středa 10. dubna 2013

Venkovní jarní výzdoba konečně i u nás aneb jaro už přichází...

Dalo mi to hodně práce vydržet, ale vydržela jsem a dočkala se. Odolala jsem nátlaku hypermarketů  i hobby marketů, které nestoudatě nabízely jarní květenu i v období, kdy to venku vypadalo jako o těch pravých vánocích... 

A nyní, kdy už to opravdu na další pokračování ladovské zimy nevypadá, vyrazila jsem s úsměvem nakupovat. Nakupovat a nakoupeným  zbožím zkrášlovat okolí našeho domu, byť stále obklopeného hromadami sněhu.





 































Kromě nezbytné jarní flóry jsem si u jedné šikulky, která ráda keramičí, objednala několik "nezbytností" z keramiky - keramické kytičky coby zápichy do květináčů, keramické cedulky k bylinkám na záhon, 2 keramické opeřence a jako bonus cedulku na vrátka. Manžel o tom ještě nic neví, tak doufám, že mi tu keramiku později neotluče o hlavu :-))


Jako zázrakem přežily chryzantémy, které jsem si zasadila do květináčů na podzim, nové lístky pouští i maceška a přes žádná speciální opatření nevymrzly ani podzimní vřesy... Za "normálních" okolností bych je zasadila na záhon. Teď by to šlo ale leda do sněhu, takže zůstaly na místě a k nim přibyly jarní květinky. A až přijde ten správný čas, uvolní své místo. 

Krásný jarní den i do Vašich domovů

Anička

3 komentáře:

  1. Jojo, tady už to vypadá na jaro :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, moc krásně jsi nakoupila. A ta keramika je od Zuzky, nebo se pletu?
    Krásný den ... Věra
    U nás prší ...

    OdpovědětVymazat
  3. Věrko ano, ta úžasná keramika je od Zuzky Morkusovic :-) Pokud by se líbila i někomu dalšímu, pak se více dozví zde: http://morkusovic.blogspot.cz/. A manžel mi ji nakonec o hlavu neotloukl a naše jmenovka již visí na vrátkách.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna