pondělí 8. dubna 2013

Polstr - ochranný pás do dětské postýlky

Dobré dopoledne,

vypadá to, že by se snad už i u nás konečně mohlo probudit jaro. Aspoň podle předpovědi počasí a hodnot na venkovních teploměrech... A také sluníčka, co nám teď svítí o sto šest za okny. Jen než povolí ty závěje sněhu, co u nás za těch posledních pár dnů napadl, tak to chvíli potrvá... V místech, kde mi před posledním sněžením začaly rašit cibuloviny, leží hromady sněhu o výšce asi 80 - 100 cm. Tak počítám, že než to roztaje, moje milé cibuloviny to pro letošní rok "zabalí"... Ale sníh, pevně doufám, taky :-)


Snad poslední "zasněžený" víkend jsem strávila doma. Dokončila jsem druhý ze dvou polštářků s hruškovým motivem a ve finále je i ochranný pás do dětské postýlky. Ten jsem si ušila do "příruční" postýlky, kterou budu mít po ruce v přízemí domu, kde trávím během dne stejně nejvíce času. Obal polstru jsem ušila z mé oblíbené čokoládové puntíkované látky, výplň je ze silnějšího vatelínu. 















Postýlku mi na míru upravil z té, která se dá koupit za pár peněz v IKEi, manžel. Nechtěla jsem mít dole nic velkého - takže jsme délku postýlky zkrátili a aby se s ní dobře manipulovalo, přidali kolečka.

A kolečka jsou i na háčkovaném přehozu, který jsem Vám představila už dříve (http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/02/ze-by-bylo-koleckovani-u-konce.html).

Rozpracován mám další běhoun na jídelní stůl v hnědošedé barvě. Původně jsem sice uvažovala o ubrusu, ale ten ještě není v naší domácnosti s ani ne 3letým dítětem stále na pořadu dne... A než bude, chvíli to ještě potrvá. Látka je bez vzoru, už mám naháčkováno pár koleček z žluťoučké tenčí příze Sněhurka, která mi zbyla ještě od obháčkovávání velikonočních vajíček. Kolečka poslouží jako aplikace na běhounu. Myslím, že by na zvoleném odstínu látky mohla pěkně vyniknout. Až bude hotov, určitě se pochlubím :-)


Mějte krásný den

Anička

2 komentáře:

  1. Aničko moc hezký blog--určitě sem budu chodit na návštěvu ráda - je tu moc příjemně.Tvořeníčko je vše dokonalé-moc hezké :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Marťo, díky za milá slova i návštěvu. Snad brzy přibude i nějaký ten zahradní příspěvek :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna