pátek 26. dubna 2013

Když se dětem nechce na svět...

Dobré ráno,

všechny Vás zdravím po delší odmlce. Poslední příspěvek jsem vyvěsila 16.4., což byl 1. termín očekávaného porodu, který mě úspěšně minul stejně jako ten pozdější 20.4. Zítra už to bude týden o toho pozdějšího a já pořád nic... Nevěřili byste, co jsem všechno za tu dobu čekání na to, co je nevyhnutelné, ale jaksi pořád nepřichází, stačila udělat. Vzhledem k tomu, že počasí přeje, přesunula jsem své aktivity především ven a ruční práce nechala na chvíli plavat.

V celém domě jsem umyla okna, stále peru, věším, sklízím prádlo, aby se toho moc nenakupilo, až budu v porodnici, zryla, rozmělnila a připravila jsem zeleninový záhonek, na který jsem následně zasadila a zasela cibuli, mrkev, petržel, hrášek..., zasadila jsem pár nových trvalek a keřů, připravila jsem jahody a také bylinky na další sezónu, dokonce jsem zasadila ven i muškáty a vějířovky, což jsem původně chtěla nechat až na půlku května... Přesadila jsem některé pokojové rostliny. Dnes ještě zasadím ven gladioly a pak už fakt nevím...

I doma jsem uklidila, co se dá. Zimní věci zazimovala, převlékla postele. Každý den cvičím svižně 40 minut na crosstrenažeru, chodíme na procházky. Prostě už to musí přijít, ne?  Možná jsem se ale příliš upjala na to, že u druhorodiček jde všechno rychleji. Manžel se ale směje, s Viktorkou to bylo to samé :-) Ani dnešní úplňková noc nezabrala...

Lékaři v porodnici mi řekli, že nejzazším termínem, do kterého budou čekat, než se o něco pokusí sami, je 10 dnů od pozdějšího termínu, tzn.  v mém případě příští úterý. Tak ještě 3-4 dny vydržet!

Tak alespoň pár fotek z toho mého nekonečného čekání :-)

Krásný letně jarní den

Anička
Převlečená manželská postel
S novými "hruškovými" polštářky
Umytá okna a jarně-letní papírové filigrány
Muškáty za okny
Část bylinkového záhonu
Jahodovník
Pomalu se probouzející zahrada a zvertikutovaný trávník
Probouzející se skalka
Probouzející se skalka
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada - fialky - loni takové malé
skoro nic a letos se už krásně rozrůstají
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada
Probouzející se zahrada
Peru a věším na sluníčko... a taky sázím muškátky

9 komentářů:

  1. Anicko, ty jsi pilna vcelicka! Krasne se to u Vas probouzi...preji ti hodne stesti a at uz nemusi dloho cekat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Aničko, to všechno jsi stihla!!! Klobouk dolů .... Tak držím pěstičky, ať se konečně dočkáš. Máš to u vás moc hezké.
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to klobouk dolů, co jste udělala. I když ono to s druhým je jiné než z prvním. Já taky dělala vše do poslední chvíle. Máte krásnou zahradu.
    Dívala jsem se na počasí a mají být první bouřky. Třeba zabere zrovna na Vás.
    Krásný víkend a pohodu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Aničko, tys ale pilná včelička:-))
    Zahrádku máš pěknou a ty zápichy na bylinky se mi moc líbí:-)
    Čekání nezávidím, u druhého jsem to měla stejně, tři týdny po termínu. Horší bylo, že se doktorka nějak sekla a dítě bylo měsíc přenášené .... Říkal pak doktor v porodnici, že tak dlouho přenášené dítě ještě neviděl:-)))
    Tak držím palce:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Aničko, máš to všechno úžasné, doma i na zahradě! A mimi přijde, nijak se tím čekáním nestresuj. Užívej si krásné jarní dny, opatruj se a mějte se celá rodinka moc fajn! Věrka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za povzbuzující komentáře :-) Mám jednu novinku - dočkala jsem se a včera ve 23:23 se nám narodil Jiříček. Je to velký chlapík - váží 4,060 kg :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc gratuluju, to je kluk jak buk! Oběma vám přeju zdravíčko a brzy krásný návrat domů. Věrka

      Vymazat
  7. Óóóó, tak je to tady. Aničko, moc, moc gratuluji a přeji hodně štěstí i radosti. A těším se, až nám toho statného rytíře ukážeš :-) Hezké dny

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna