sobota 11. ledna 2020

Haló, jste tam ještě někdo? .-)

Ani nevíte, jak dlouho jsem se těšila na to, až tady znovu napíšu alespoň pár řádků :-)

Kolikrát od loňského jara, kdy jsem tu napsala poslední příspěvek, jsem si řekla "tak už!", "k tomuhle bys chtěla/měla něco říct", "tohle by mohlo někoho dalšího inspirovat" atd., atd...

Vůbec bych nečekala, že se pro mě jednou tenhle blog znovu stane dalším vykročením z mé komfortní zóny... Člověku se v hlavě rojí tolik myšlenek... Zastaví se na blogu po tolika měsících ticha ještě vůbec někdo? Bude to tady ještě někoho zajímat? Mám co sdílet?

Koncem loňského roku jsem ale měla jasno. Ne, neznám odpovědi na ty předchozí otázky. Ale vím, že chci pokračovat. Ať už realita odhalí cokoliv.

Když jsem tak na přelomu roku bilancovala, jedno z mých přání pro letošní rok, které jsem vyslovila, bylo: "napsat alespoň jeden příspěvek na tento blog". Tak tím dneska znovu začnu :-)

Proč právě dnes? Já myslím, že jsem si to dnešní "nakopnutí" od jedné z vás u mého posledního příspěvku přivolala :-) Tak moc už jsem chtěla znovu začít, až jsem prostě dostala impulz, pomyslnou hozenou rukavici a já musela. 


Loňský rok mi utekl neuskutečně rychle. Tolik se toho událo a myslím tím hlavně dobrého, ale bojuju sama se sebou. 

Myslím, že toho docela dost zvládám, ale pokud po světě chodí lidi, kteří bloudí a hledají, co by jejich životu dalo smysl, naplňovalo je, hledají svou vášeň, které by se věnovali, tak já asi patřím mezi lidi, kteří řeší opačný "problém". 

Píšu "problém", ale ve skutečnosti je to dar, který jsem asi dostala do vínku. Věřím, že jsem šťastný člověk, protože vedle zdraví, rodiny a práce, kterou miluju, cítím radost, štěstí z mnoha dalších věcí, kterým se věnuju. Jen jich je opravdu hodně a já mám současně potřebu všechno dělat úplně nejlépe, jak dovedu. 

Jsem perfekcionista (což si ale neodporuje s tím, že tak jako nejsem já, tak ani to, co dělám, není a nebudeme nikdy dokonalé, stále se ale mohu zlepšovat, pokud opravdu chci a já to ráda dělám, už ale netoužím být nejlepší a začala jsem si mnohem víc užívat ten proces neustálé snahy o to být dnes lepší než tou, kterou jsem byla včera, napříč vším, co dělám, přestala jsem se srovnávat s jinými, pokud se srovnávám, tak v čase sama se sebou). 

Jen ten den má pořád jen 24 hodin... :-) 

Nerada se svých "vášní" vzdávám a tak jsem nějak podvědomě najela na řešení ve stylu "učesaná-neučesaná" - já jedu "ve vlnách". Po určité období se vždycky věnuju jen několika aktivitám, které mě těší a po čase se zase posunu dál a pak zase dál k jiným činnostem a pak zase znovu. Střídání není pravidelné, prostě zrovna dělám to, o co si řekne mé vnitřní já :-) No a k tomu se samozřejmě snažím dělat svou práci nejlépe, jak dovedu. Jsem opravdu šťastná, že se mi stal můj "kvetoucí" koníček "koněm"! :-)

Tak tolik pro nový "úvod". A víc zase příště .-)

Přeji vám všem krásný rok 2020. Buďte zdraví a šťastní a nezapomínejte si plnit své sny .-)

Moc jsem se na vás (které nevídám "naživo") zase těšila :-)

Anna

PS: ta fotka je od nás z Beskyd z našeho letošního zimního výletu začátkem ledna :-)

26 komentářů:

  1. Aničko, vítej zpátky na blog😊Ani nevíš kolikrát jsem si říkala, proč asi jsi se odmlčela, chtěla ti napsat,ale také u nás se toho událo hodně a bohužel to nebylo vše pozitivní.Taky jsem si říkala, že počkám,až ty sama budeš chtít!Tak hlásím, že já tu jsem a budu se moc těšit na další tvoje příspěvky 🙃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to je od Tebe moc milé, že si se na mě snažila brát ohledy. Já jsem tu odmlku na blogu asi trochu potřebovala. Mám pocit, že jsem i díky tomu získala nad více věcmi větší nadhled, našla souvislosti, kterých jsem si dřív neměla šanci všimnout, myslím, že mi to prospělo a snad se to v dobrém promítne i do těch dalších příspěvků tady na blogu :-) Moc díky za podporu a snad je u vás doma všechno v pořádku... Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Aničko, vítej zpět! Přeji úspěšný a pohodový celý rok!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuji za hezké přivítání v blogerských vodách a budu se těšit na další návštěvu a zkusím zabrousit i k Tobě :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  3. Aničko,jsem ráda,že si Tě mohu opět zařadit mezi OBLÍBENÉ a moc se těším na příspěvky,které mě nutí k zamyšlení.Jsem ráda,že to z Tvé strany byl odpočinek/?/a jste jako rodina v pohodě.Těším se Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,

      to zní pro mě jako velký závazek být opět "ve hře" :-))) Tak jsem zvědavá, jak se Ti mé nové příspěvky budou líbit .-) PS: odpočinek - ano i ne :-) Pracovně to bylo hodně náročné, ale dostala jsem to, po čem jsem tolik toužila, tak nereptám, jen se učím žít s novou situací :-) A jinak je myslím všechno v nejlepším pořádku - naše rodinka i já :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  4. Aničko,taky Ti přeji krásný nový start a vítám Tě zpět na blogu.Papa Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji za přání i přivítání. A "na viděnou" u dalších příspěvků .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  5. I já jsem moc ráda, že jsi zase zpátky. Stále jsem nakukovala a dočkala se.
    Takže se těším zase na Tvoje inspirativní příspěvky.
    V novém roce přeji Tobě i Tvým blízkým jen všechno dobré !
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky za povzbuzení i přání. A brzy snad u dalších příspěvků ahoj :-) A.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Marťo, ahooooj :-) Ale Ty z FB víš, že ještě pořád žiju .-) Tak se budu těšit na návštěvu třeba i tady. Krásný večer A.

      Vymazat
  7. Super rozhodnutí!!! Těším se na další příspěvky 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rasimdo, no moc děkuji za to ocenění :-) Tak já se budu snažit .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  8. Aničko, vítej zpět, mám radost! Do nového roku vše jen to nejlepší! Ať se ti tvé sny plní a jsi i nadále šťastná. O tom život je!
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, moc děkuji za přivítání. Mám radost, že ty máš radost :-) Tak krásný večer A.

      Vymazat
  9. Díky že jsi zpět, a těším se na nové příspěvky. Hodně radosti v novém roce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, díky za přivítání a taky připomínku, že tenhle blog nečtou jen čtenářky, ale i čtenáři! Budu na to myslet :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  10. Aničko, ani nevíš, jak jsem ráda, že jsi tu zpět! Často jsem nakukovala a lámala si hlavu, co se s tebou děje. Přeju ti v novém roce jen to dobré, štěstí, zdraví, pohodu a úspěchy pro celou tvou rodinu. Ať se daří vše, do čeho se pustíš, ať si plníš sny a kdyby to šlo, přála bych ti den o mnoha hodinách navíc. Těším se na nové příspěvky,vždycky jsou moc zajímavé.Měj se skvěle.Věrka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, asi bylo chybou nenapsat alespoň pár řádků, že jsem v pořádku. Napadlo mě to, ale pokaždé jsem to nakonec smetla ze stolu s tím, že určitě už brzy napíšu "klasický" příspěvek a vysvětlím své důvody menší odmlky. A jak se ta odmlka prodlužovala, bylo to pro mě stále víc obtížnější po takové době znovu něco napsat. Čím vlastně začít atd. No někdy člověk možná řeší zbytečně hlouposti :-) Moc děkuji za milé přání a těší mě, že jsou pro Tebe mé příspěvky na blogu zajímavé. Snad přijdou i další takové .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  11. Moje milá Aničko, jupí, nádherná zpráva.
    Chybělas mi moc, tvé nápady, energie, tvořivost, ty největší boje - kdy člověk přemáhá sám sebe..
    Pak jem zahlédla Rozkvetlou zahradu a nakukovala tam a sem dál chodila čerpat inspiraci na tvoření velikonoční i vánoční, pro nové miminko, podzimní, šicí nápady.. je tu studnice nápadů a moc ráda se vracím a jsem šťastná, že i ty jsi zpět.
    Krásné dny a vše dobré přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, to mě moc těší, že máš radost :-)

      Ta Rozkvetlá zahrada, to je co? Můžeš prosím napsat odkaz?

      Krásné dny i Tobě.

      A.

      Vymazat
  12. Jsem moc ráda Aničko že jste zpátky, moc ráda čtu vaše zamyšlení a těším se na další rok s vámi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, díky za milé přivítání. I já se těším - na Vaši návštěvu :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  13. Milá Aničko, Tvoje zamyšlení moc ráda čtu, i když třeba nereaguju, ale v duchu s Tebou rozmlouvám a přemýšlím i o svém životě... ;-) Někdy je dobré zpomalit, nebo se i zastavit, aby se s ještě větší radostí a elánem mohlo pokračovat dál... ♥
    Ať se Ti daří!
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc děkuji za tenhle komentář. Jestli to není nějaké telepatické propojení našich myslí, tak fakt nevím :-) Úplně přesně si vystihla, jak to cítím - "Někdy je dobré zpomalit, nebo se i zastavit, aby se s ještě větší radostí a elánem mohlo pokračovat dál..." ❤️ Fakt jsem to potřebovala a mám pocit, že by se to snad mohlo projevit pozitivně i na tomto blogu, tak uvidím, co nakonec ukáže realita :-) Díky, že jsi. I já se s Tebou občas "radím", pak jsem vždycky klidnější :-) A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna