úterý 7. listopadu 2017

(Opět) mezi čtverci...

... tentokrát řezanými na novou patchworkovou deku - přehoz .-) Když jsem v létě začala šít patchworkovou deku mladší sestře, ozvaly se o ty "své" chvíli na to i má druhá sestra a mamka. S letošními vánočními dárky si tak nebudu muset příliš lámat hlavu (pokud je stihnu včas ušít :-)).

Látky jsem měla připraveny na "porcování" už pěkně dlouho. Vybírala jsem v barevnosti, kterou si mamka přála - hnědé a béžové tóny v různých dekorech. Usmívaly se na mne z pohovky v pracovně pokaždé, když jsem se otočila od pracovního stolu za sebe. Ale tuhle činnost dělám na celém výrobním procesu úplně nejmíň ráda (na rovinu - prostě nerada), tak jsem si pro sebe stále hledala výmluvy, proč to ještě musí "chvíli" počkat...

Ale už mám čtvercování úspěšně za sebou, sestava je vymyšlená a přede mnou je tak sešití 72 čtverců, které vytvoří přední část deky.


Tak mi držte pěsti .-)

Hezké dny

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, už se těším až nám ukážeš hotový výrobek! :-) Tvé patchworkové deky a přehozy nemají chybu... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji za podporu i poklonu. Je to závazek :-))

      Vymazat
  2. Aničko a já ty čtverce řežu tak ráda! :-) Deka vypadá pěkně, těším se na výsledek. Také s jednou, ale pro miminko, finišuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci a to je fajn, že to máme každý jinak. Aspoň máme stále u druhých co obdivovat, u koho se učit, můžeme se vzájemně doplňovat... Těším se i na Tvůj výtvor .-)

      Vymazat
  3. Aničko,já šiji ráda všechno možné,ale patchwork mi nějak přijde moc složitý.Nemám trpělivost a trvá to šití pro mě do dokončení moc dlouho.Tak obdivuji šití tolika dek jako dárky k vánocům.No u vás vlastně ani nemusím.Šikula šikovná jste. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, dlouho jsem to tak měla taky a tak trochu mám i teď. Vnímám to jako svůj maximální výkon na tomto poli, na komplikovanější patchwork mi chybí víc trpělivosti, ale i šikovnosti. V rámci této úrovně je to pro mě naštěstí stále víc kratochvíle než utrpení :-)

      Vymazat
  4. Občas se také patchworku věnuji (ale ne složitému), baví mne dávání kousků látky dohromady, ale to řezání není také až tak můj šálek kávy.
    Deka bude moc pěkná.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky za komentář. Já se těším na tu fázi, kdy už bude sešita čelní strana deky, pak už to jde všechno raz dva :-) Krásnou sobotu A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna