čtvrtek 13. července 2017

Čtverec ke čtverci...

... až vznikne jedna velká deka :-) 


Už jsem psala, že mě tenhle jednoduchý patchwork hodně baví. Nejvíc miluji to kombinování barev a vzorů, když už mám tu nekonečně velkou hromádku nařezaných čtverců před sebou a hraji si s nimi na podlaze :-)

Tuto šiji pro svou sestru, která už více než deset let žije se svou rodinou ve Francii, jako vánoční dárek (který si odveze již příští měsíc, až přijede zase do Čech - doufám, že si proto vezme na cestu do Čech minimum věcí a nebo hodně velký batoh či kufr.-)). Na přání bude deka laděná do červené, mé oblíbené a srdeční barvy :-)

Přední díl by byl, zbývá výplň a zadní část s lemem. Nemohu se dočkat, až bude hotová... Já se totiž do ní zamilovala už teď (i Jiříček, když ji viděl a to je "drsný" chlap .-)... Bude to těžké loučení :-)

Krásný letní den

A.

11 komentářů:

  1. Aničko,
    deka je přenádherná !!!
    Přesně moje barevné ladění :-)
    Také se chystám jednu ušít, ale myslím, že to bude moje celoživotní dílo ;-)
    Ty jsi prostě neskutečně šikovná, kreativní a hlavně tryskově rychlá !
    Já než ušiji jeden klobouček a ještě malý, tak ty už máš za s sebou desítky projektů!
    Na čem prosím tě jedeš ? ;-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, deka ještě ne, jen její část (i když ta hlavní) :-) A mohla už být, jenže jsem odpoledne zjistila, že ten kus jednobarevné červené látky, se kterým jsem počítala na zadní stranu a lem, má v jednom rohu odstřižený půlmetrový kus - už netuším, nač jsem jej potřebovala... Takže jsem objednávala a musím počkat. Ale asi to tak mělo být, dneska si u mě jedna paní objednala 2 páry ložního povlečení, takže by objednávka byla stejně tak jako tak .-) Ilonko, moc děkuji za všechny superlativy - ale já v tomhle blogerském (i mimo něj) světě vidím spoustu šikovných lidí, které velmi obdivuji a jsou mi velkou inspirací v tom, co a jak dělají. Ale jsem přesvědčena, že je také řada těch, kteří jsou nebo by mohli být velmi šikovní, ale ještě to o sobě nevědí .-) Pokud jde o mou kreativitu - nejvíc jí prospívá, když se snažím přijmou své výsledky i s chybami, poučit se z nich, ale nepropadat skepsi, že věci nejsou takové, jak bych si přála. Ten strach z nedokonalosti, který u mne dříve byl, mne hodně svazoval. K mé velké škodě. A k té rychlosti - tak to mám prostě v sobě už odmala, já mám ráda, když věci prostě odsýpají :-) Nejedu v ničem, to přísahám .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Aničko, tak to bych se taky těžko loučila, deka je nádherná, úžasná, luxusní. Taky jsem začala stříhat čtverečky, zatím ze zbytků a střádat na deku..:-)
    Krásané dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, moc děkuji - deka ještě ne, ale brzy bude. Loučení bude těžké, ale mám svou sestru moc ráda a když jí to udělá radost, moc ráda se jí vzdám (už viděla přední stranu také a moc mě potěšilo, jak se jí líbí, ten pocit udělat někomu hodně velkou radost, je prostě mnohem silnější než vlastní sobecké pudy :-)) Krásné čtverečkování i Tobě A.

      Vymazat
    2. Jojo, v červnu jsem ušila jednu tašku, přírodní len s modrým kvítkem, moc se mi líbila, ale nakonec dcerka nesla poděkování paní učitelce.
      Jsi veliká šikulka.

      Vymazat
  3. Krásná deka. Taky mám v plánu jednu ušít, ale teď mám před sebou věci jiné :-)
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, deka až za pár dnů, ale myslím, že už bych ji nemusela ničím zpackat .-) Moc díky za ohlas. Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Ani se nedivím, deka je fakt nádherná, i barevně se mi moc líbí. Vše dokonale sešité, opět skvělá práce. Také bych se těžko loučila.
    Hezké dny přeji. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Dášo, děkuji, na té dokonalosti stále pracuji .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  5. Aničko,
    deka bude nádherná, jenom se chci podělit o mou vlastní zkušenost s červenou barvou na zadní stranu - na patchworkové výtvory vždy látku předem vysrážím a to mně asi zachránilo, že jsem zjistila, že látka strašně pouští barvu....dělá to právě červená a potom i modrá...

    Užívej si hezké léto

    Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, díky za komentář i sdílení vlastní zkušenosti. O tom, jak červená pouští, vím své z šití kloboučků. Přidám však i jednu svou zkušenost - stačilo vyprat věc ihned ještě jednou a zabarvení červenou barvou pokaždé pustilo... Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna