čtvrtek 21. dubna 2016

Matýsek...

... byl před šesti lety krásný malý tříletý chlapec, právě ve věku našeho Jiříčka (který své třetí narozeniny oslaví příští týden). Možná i proto se mě tolik dotknul příběh, který možná řada z vás už zná.

Chlapec býval často nemocný angínou a proto lékaři doporučili rodičům operaci krčních mandlí. Z "banální" operace, jak byla rodičům lékaři prezentována, se stal nejspíš chybou lékařů pro rodiče prakticky ze dne na den strašidelný sen. Bohužel s tím dovětkem, že se z něj neprobrali, ale žijí jej stále. 

Ze zdravého chlapečka je nyní nemohoucí domácí pacient s diagnózou těžké poškození mozku v důsledku nedostatku kyslíku a vegetativní stav (apalický syndrom), plně závislý na péči své maminky a najímaných ošetřovatelů, kteří jí vypomáhají s její 24hodinovou "službou".

Jak náročná je péče, nejen po finanční, ale také po psychické stránce, si většina z nás nedovede (a ani nemůže) představit.

Chcete-li se o příběhu Matýska dozvědět více a podpořit jeho i jeho rodinu, čtěte více zde: http://www.promateje.cz/. Podrobnou historii pak naleznete přímo pod tímto odkazem.

Věřím, že ani vás tento smutný příběh nenechá chladnými a v rámci svých možností pomůžete. Třeba jako tento mladý muž, který přišel s projektem „Pěšky pro Matěje“. Více se o něm můžete dozvědět zde: http://www.cestazasny.com/ a nebo sledovat na FB zde: https://www.facebook.com/cestazasny/.


Děkuji.

A.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna