pondělí 15. února 2016

Zase o kousek dál...

... v přípravě Viktorčiny letošní karnevalové masky. Momentálně pracuji na flitrové výšivce na topu. Je to má premiéra. S flitry jsem ještě nevyšívala. Velkým pomocníkem mi však byla krátká videa na Youtube, v nichž jsem se dozvěděla vše, co jsem potřebovala pro svou výšivku. Motiv jsem si předkreslila od ruky podle vlastní fantazie. 


Vyšívám na nastříhaném úpletu, který jsem si koupila spolu s materiálem na sukni, akorát jsem na to úplně zapomněla... Bohunka mě asi po tom, co si tento odstavec přečte, pošle ke všem čertům. Když jsem se vás minulý týden ptala na tipy na rychlý nákup či nadbytečná zelená trička s dlouhým zeleným rukávem, po kterých jsem se marně sháněla u nás, ochotně se nabídla zaslat několik zelených triček z vlastních zásob a její dcerka na poslední chvíli běžela s balíčkem na poštu. Jen kvůli mě. Abych je měla doma co nejdřív. A já o víkendu najdu kus látky... přesně jak potřebuji... Bohunko, omlouvám se a slibuji, že trička přesto řádně využijeme, i kdybych v nich měla chodit já sama s všitými klínky do boků! :-)

Ještě zbývá dovyšívat dva motivy, ale pak už sešívám dohromady .-)

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. Aničko, prosím tě, já zastaková fůrie nejsem, já jenom tak vypadám :-)) Kamarádky si snad pomáhají,to je samozřejmé a já tu jsem jako doma:-)
    Výšivka je luxus.
    Holka, prosím tě, kdys naposledy spala? Není možné vše normálně stihnout.
    Krásný den.
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, to si rozhodně nemyslím. Ještě jednou mockrát děkuji. Některá trička musím poslat dál, Viki je kus ženské a už ji do nich nemám šanci narvat .-) Ale v okolí máme hodně holčiček, věřím, že najdou uplatnění. Ale některá budou akorát .-) Výšivka vypadá líp než jsem doufala. Ten lesklý materiál dělá své. A se spánkem to není zas tak zlé, minulý týden to bylo horší - buď jsem nespala kvůli svému úpornému kašli a nebo kvůli Jirky. Teď už spíme oba .-) Kostým jsem hodně potáhla jen díky tomu, že byl víkend a manžel doma, jinak by to bylo bez šancí! Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Anička, pripojím sa k B nado mnou? Kto doma vari, perie, upratuje? Vraciam sa k výšivke, tie šatočky budú úplne jedinečné, Dcéra bude veľmi krásna žabia princezná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atize, vařil manžel (chvála bohu za chlapa, který tak rád a dobře vaří), prala pračka (a já pak věšela), akorát úklid, ten si udělám nejraději sama :-) Uklízím průběžně každý den a pak "velký" úklid v pátek. K výšivce - snad to jako celek vyjde podle představ mých i slečny nositelky :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  3. No tak to smekám. Na to bych asi neměla trpělivost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, je to jen o tréninku. Nikdy bych to do sebe neřekla, ale čím víc "trénuji", tím jsem trpělivější :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna