středa 27. ledna 2016

Pletený svetr...

... od mé tety z Plzně. Na živém exponátu. Nosit se dá na víc způsobů - celý zapnutý, zapnutá jen horní část či spodní část, zapnutý pouze střed na pár knoflíků... Prostě každý podle svého gusta .-)


Pleteno z příze Drops Nepal podle tohoto návodu.

Teta si sice dělala starosti ohledně našívání knoflíků, že jedné její známé to trvalo půl roku, než si je našila. Já je měla hned ten den, co mi od tety přišel balíček se svetrem. Zvolila jsem perleťáky.

Krásný den

A.

21 komentářů:

  1. Elán je má oblíbená kapela a když koukám na dnešní příspěvěk, napadá mě. si kočka, si kočka si kočka.. neboj, mám svého muže a rodinu, ale tobě to opravdu moc sluší, poklonu skládám i tetě za precizně upletený svetr.
    Holky šikovný jste!
    Bohunka
    Aničko, díkz za tip, mnohokrát dcery chtěly naučit plést a háčkovat, většinou, když jsem měla nejvíc na pilno, stydím se, že mě samotnou to nyní nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, Ty víš, jak mě rozveselit :-) Díky za komplimenty, tetě předám spolu s dalšími klubíčky ke zpracování .-)))

      Ještě k tomu zabavení dcerky mne teď napadlo - teď letí náramky z gumiček. To by ji zaručeně chytlo.

      Hezký večer A.

      Vymazat
  2. Moc Vám sluší, chtěla jsem Vám napsat si kočka, si kočka..., klikám na komentáře s Elánem na rtech a koukám, že nejsem sama :-). Krásný den, Judita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Judito, díky. Dobře to teta upletla .-) Hezký večer A.

      Vymazat
  3. Aničko, líbil se mi již na fotečce...Je opravdu krásný, perfektně upletený a moc ti sluší. :-)A skvěle jsi to doladila jak knoflíčky, tak korálkovou soupravičkou. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to jsi mě moc potěšila, jsem ráda, že se Ti má "módní kreace" líbí .-) A teta - umí, je to tak. Krásný večer A.

      Vymazat
  4. :-)jsem moc ráda, že vidím svetřík naživo, moc Vám sluší.. přesně tento mám vybraný, přízi nakoupenou - jen v šedé barvě :-)..netušíte jakou dělala Vaše teta velikost..váhám mezi S a Mkem, raději bych pěkně na tělo...
    Děkuji Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Jarko,

      děkuji, jestli to teta čte, bude mít radost :-) A k té velikosti - tak to náhodou tuším, teta chce vždycky přesné instrukce. Takže zadání bylo plést na velikost S a tak pletla. Nějakým záhadným způsobem se jí však podařilo (přestože jela podle návodu), vyšetřit jedno a kousek klubíčka z celkového počtu potřebných .-) Ale svetřík sedí, jak má. Tak ať se Vám povede i ten Váš v šedé. Už vidím ty barevné kombinace... s šedou se dá tak krásně pracovat :-) Mějte krásný den A.

      Vymazat
    2. děkuji moc...budu plést Sko :-))
      JJ

      Vymazat
  5. Aničko je opravdu krásný. Už nějaký ten pátek mám tento návod vytištěný a trpělivě čeká až přijde na řadu. Původně jsem myslela, že bych si ho upletla z klubíček, které mám v syslírně, ale asi počkám až bude mít Drops akci na Nepal a koupím si ji. Ono je přeci jenom lepší plést z příze pro kterou je návod určen, než pracně přepočítávat. I když já jsem v tomhle ohledu strašný rebel a vždy si vyberu návod, ale vlnu mám jinou a pak pracně přepočítávám. No uvidíme jak to všechno dopadne.
    Krásný den Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, tak třeba Tě ten můj dnešní příspěvek správně nastartuje, aby nezůstalo jen u vytištěného návodu a smotaných klubíček .-)

      Vymazat
    2. Asi nenastartuje tak rychle jak bych chtěla. Teď mám rozdělaný svetr pro sebe a ještě bych si chtěla uplést jeden - s norským vzorem. No a potom ještě 2 dětské s norským vzorem neb ta moje malá cácorka chce mít také svetr s norským vzorem a jak by k tomu přišel chudák Myšák, kdyby na něj maminka zapomněla. Takže snad až dopletu skoro 4 svetry tak bych se do něj mohla pustit a snad do té doby dá i drops akci na vlnu Nepal. Tak nějak jsem přemýšlela, že by bylo asi dobře uplést ho z doporučené vlny.
      Měj se T

      Vymazat
    3. Teri, to přeci vůbec nevadí. Podle toho, jak u sebe na blogu píšeš o pletení, mám dojem, že je to oblast tvoření, která Tě moc baví a dělá šťastnou. Takže ta cesta k tomu vysněnému svetru, vydlážděná dalšími pletenými projekty tedy vůbec nebude otravná a nezáživná, právě naopak :-) A jak píšeš, mezi tím Drops vyhlásí nějakou další akci na Nepal... Takže vlastně značka ideál .-) Měj se krásně, ať Ti jdou očka pěkně od ruky :-) A.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Ilonko, úplně jsem se do něj zamilovala :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  7. No ten je! :))Moc se tetě povedl (a tobě, Andulko, to šedé psaníčko na ples z minulých příspěvků, to je taky dle mého gusta). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky za tetu. A k tomu psaníčku - ono není šedé, ale černé (pokud tedy píšeme o témže psaníčku), špatné světlo při focení možná trochu zkresluje skutečnou realitu. A už je hotové, jupí jou .-) Hezký večer A.

      Vymazat
  8. Aničko, teta je dokonalá pletařka, jedno očko jako druhé. Já tento návod také mám vybraný, přízi Nepál taktéž koupenou, jen ta velikost bude kapánek větší :o)). Moc povedený svetřík, opravdu. A sluší ti !!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, přesně tak, také obdivuji tu její dokonalou "strojovou" práci .-) A s tou velikostí - s tím bych si hlavu nelámala, hlavně že bude slušet a dobře se nosit .-)) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna