středa 4. března 2015

Povlečení do ložnice v provence stylu...

..., které si ušiji sama podle svých představ, jsem chtěla už hodně dlouho. A mám. Na druhý pokus, ale mám! :-) Rozhodla jsem se pro zapínání na zip a vzhledem k tomu, že jsem doposud u svých polštářů řešila zapínání jen "obálkově", resp. "jako hotelové", byla to novinka a trochu jsem se s šitím potrápila. 


Jedna malá chyba v technologickém postupu a tolik práce s páráčkem... Nu, člověk se pořád učí... Nakonec se ale povedlo přesně tak, jak jsem chtěla :-) Měřeno plochou, jde spolu s povlaky na židle o můj dosud největší šicí projekt. 

Povlaky jsem šila ze tří dekorem odlišných bavlněných látek. Společný měly režný základ a na něm se pak střídaly buď mé oblíbené puntíky, proužky nebo drobné kytičky. Vzniklo tak oboustranné povlečení, které je možné různě kombinovat podle nálady.

A jak to máte vy? Šijete si povlečení sami nebo raději nakupujete hotové? Pokud nakupujete, máte nějaký svůj oblíbený obchůdek?

Krásný březnový den 

Anička

12 komentářů:

  1. Aničko, krásné povlečení, to se bude spinkat! Já bohužel šít neumím, takže mi povlečení pro děti šije moje mamka a teď se zrovna poohlížím po povlečení pro nás dospěláky. Krásné sladké sny :-) Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raduš, spinká :-) Akorát mě překvapilo, že když do něj muž poprvé ulehl a pochválil mi ho, tak dodal, že se mu líbí, že je takové "chlapské" :-))) Měj se krásně Anička

      Vymazat
  2. Hezké povlečení! V detailní fotce jsou vidět vzory a tak v reálu musí vypadat ještě lépe než takto z dálky. Před lety jsem si ušila vlastní povlečení a pak i dětem, ale teď nakupuji u Matějovského damaškové a ty zipy si vyloženě užívám, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, díky. Pár damaškových kousků doma máme taky, co jsme podědili po rodičích nebo prarodičích. A máme je rádi. Ale jejich životnost už pomalu končí... Krásný den Anička

      Vymazat
  3. Parádní volba láteček, Aničko. Jsou fakt moc pěkné. Přiznám se, že povlečení jsem šila jen dětem a tam se vyřádila s různými aplikacemi. Jinak jsem velký fanoušek Ikea, co se týče designe i materiálu, jsou moje jednička :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky :-) Pokud jde o Ikeu, také z ní pár kousků mám. A moc ráda je zařazuji do našeho postelového repertoáru :-) Měj se krásně Anička

      Vymazat
  4. Parádní! No, už jsem si taky dřív říkala, že bych si nějaké pěkné povlečení ráda ušila, ale to asi až "někdy" :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ani, už třetí rok si vždycky před Vánocema šiju povlečení. mám z toho velikou radost. ty ho máš taky moc pěkný.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, tak to Ti závidím, že si dokážeš udělat čas právě před Vánocemi. Já mám před Vánocemi úplně jiné starosti :-)) Krásný den Anička

      Vymazat
    2. Ani, je to napnutý, ale o to víc mě to baví a pak těší.
      je to takový můj soukromý dárek pro nás.
      Majka

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna