čtvrtek 5. března 2015

Jarní práce na zahradě

Využila jsem jarních prázdnin, které u nás momentálně probíhají (tzn. i tatínek je doma), i docela pěkného počasí a pustila se do jarního "úklidu" zahrádky. 1. března jsem pomalu začala a třetí den na to víceméně dotáhla.

Ovocné stromy (jádroviny) i většinu ovocných keřů jsme už stříhali během ledna. Nyní trvalky, traviny, keře kvetoucí v létě a na podzim, popínavky (plamének, trubač kořenující), maliníky, ostružiníky a malinoostružiníky. Jen levandulky a růže si ještě chvíli počkají... a také peckoviny (třešeň, ringle), které se řežou až po odkvětu.

Tu hromadu bioodpadu po vyčištění zahrady (a to jsem ještě po zimě nevysála znovu všechno listí) bych vám nepřála likvidovat :-) Oproti sezóně je teď ze zahrádky úplné holátko. Chtěla jsem ještě chvíli počkat, ale příroda už sama pomalu přivolává jaro - ptáčci zpívají, cibuloviny se derou na svět, i trvalky začínají odspodu pučet a keříky jakbysmet... A v pondělí mě v mém záměru navíc utvrdila návštěva ostravské ZOO, kde pracovníci botanické části zahrady stříhali mj. i traviny, se kterými jsem původně ještě chtěla počkat... :-)



A co vy? Už se také pouštíte do přípravy svých zahrad na další sezónu? U nás doma včera manžel vyservisoval dokonce i sekačku :-)

Krásný den

Anička

8 komentářů:

  1. Páni, Vy jste pilní!!! Musím se nechat inspirovat :-) Něco už jsem lehce začala, ale opravdu jen lehce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak spadne sníh, ptáčci začnou venku prozpěvovat a sluníčko svítit... nic už mě doma neudrží :-)) Naštěstí to máme u nás doma podobně všichni, takže vyrážíme houfně ven, co to jde. Krásné dny Anička

      Vymazat
  2. Anička, ja som sa tiež do toho pustila predvčerom. Včera nám však už posnežievalo. Odpadu hromada, tak ako aj ty píšeš. Dnes sa derie slniečko, takže asi budem pokračovať. Maj sa krásne. Dana:):)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi pilná zahradnice Aničko:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, já se taky těším, ale u nás je ještě sníh... :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna