pondělí 14. dubna 2014

Je po dešti...

... a pátečním umývání oken v celém domě, víkendovém kačírkování (na svůj rozšířený záhon nad suchou zídkou u terasy a doplnění na dalších záhonech po zahradě jsem si nechala přivést dvě tuny kačírku a přátelé... biju se teď neskromně do prsou, neb jsem si ty dvě tuny kačírku odvezla na kolečkách sama, bez pomoci jiných rukou! :-))) a sekání trávy (to už zajistil manžel :-))... Coby žena se sklonem k orientaci na výkon jsem spokojená. K tomu uklizená domácnost, uvařeno, děti oblečené, zabavené, nakrmené... 

Ačkoliv mě manžel ujišťoval, že objednávám kačírek stejné frakce jako posledně, dovezli nám o malinko větší.... Ale je to krásný omyl, ten větší se mi líbí ještě víc... Tak teď ještě pěkně opláchnout deštíkem, aby vizuálně pěkně zapadl k tomu stávajícímu.... a budu se chodit každý den kochat :-) 
Teď ale zpátky pod střechu domů. Ruční práce jsem teď trochu zanedbávala. Mám pár rozdělaných věcí, tak snad dnes a zítra?... Blíží se Jiříčkovy první narozeniny, jedním z dárků pro něj by měla být textilní hračka, kterou ušiji. A pak už téměř můj tradiční bonus pro koledníky z blízkého okolí... Na rozdíl od té loňské a předloňské však nebude plstěná, ale textilní... Tak držte palce, ať se vše zdaří, jak má :-)

Krásný den

Anička

14 komentářů:

  1. Aničko, ty jsi snad robot nebo co. Klobouk dolů, co ty všechno zvládneš. Skalka je nádherná, můj velký sen. Mám pidi a pořád to není ono. Já si včera večer povzdechla, že bych potřebovala nějakého permoníčka, abych zvládala zahrádku, zábavu i domácnost najednou a ty jsi mě přesvědčila, že je to o lidech. Nádhera, jsi šikovná. Krásný den Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, robot ne, i když při tom vožení kačírku jsem si tak trochu připadala :-) Pokud mě ale něco baví (a zahrada moc... a koneckonců i to mytí oken, pokud vyleze sluníčko), tak se nějak začnou mobilizovat mé tajné energetické zásoby a čím víc pracuji, tím víc se mi zdá, že jich mám :-) Jsem šťastný člověk, práce mě (aspoň prozatím) dobijí.

      Vymazat
  2. Moc krásné! ♥ Jsi úplný brouk pytlík - práce všeho druhu :)) Moc šikovná!
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brouk pytlík, jo? No to si mě Kami pobavila :-))

      Vymazat
  3. Aničko, opět jedeš jak pilka, no já na chaloupce dělala jen v neděli, už druhý týden jsem hlídací, Eliška dostala neštovice, takže veškerá tvorba jde stranou a já si hraju celé dny s autama :O). Jinak předzahrádka už má nějaký tvar, mám vybrané kameny a kamínky, a dosadím poslední rostlinky, pak vyfotím. Přeju krásné zahradničení :O) Maryša / u nás padal sníh :O( /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tak přeji, ať máte co nejklidnější průběh neštovic. U nás to tak až na úplný začátek u Viki bylo, i tak jsem ale ráda, že už to máme u obou dětí za sebou. Na tu Tvou předzahrádku jsem moc zvědavá. Vypadá to, že si ji pěkně "vypipláváš" :-)

      PS: jo a sníh k nám neposílej! Díky :-)

      Vymazat
  4. No pááni..... Aničko jsi borec!! A nejsi náhodou na klíček, že toho tolik stíháš?? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ajko, ať hledám, kde hledám, klíček nevidím :-))

      Vymazat
  5. Aničko, ty jsi holka "Rambo" !!!! Mě to letos čeká taky, chci přidat na zahradu pár záhonů .... ale po minulé zkušenosti vím, že dvě tuny jsou málo .... tak budu muset začít šetřit .....nádherné fotky v koláži, máš moc krásnou zahradu ...pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, dneska jsme to s manželem počítali a na zahradě máme přes třicet tun kačírku (vše odvoženo námi dvěma), takže ty dvě poslední tuny, co jsem si odvozila o víkendu, to už byla opravdu kapka v moři :-) A díky za kompliment k fotkám i zahradě - od Tebe mě to těší dvojnásob, moc se mi líbí Tvůj blog.

      Krásný večer

      Anička

      Vymazat
  6. Buď na sebe pyšná Aničko, zahradu máš jako z časopisu!
    Pohodový večer,Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, to je mi ale poklona! Dík za ni. Zahrada je jako mé třetí dítě :-)

      Vymazat
  7. Aničko, zahrada je fakt jako z časopisu, bude se na ní krásně relaxovat. Jen bych se chtěla zeptat, nevypadává ten kačírek mimo ty záhony? Naše sousedka má všude kůru a tu já nechci, tak nechávám jen hlínu a mezitím sem tam kamínek, ale kačírek je moc krásný. A ještě se chci zeptat, když dáš pod skalničky černou textilii, mají potom možnost se rozrůstat?
    Můžeš mi, prosím, třeba napsat i mejl
    majka.urb@seznam.cz
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za milý komentář. Pokud jde o ten kačírek - v záhonech oblemovaných obrubou z plastových profilů (viz můj příspěvek zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2014/04/nez-prisel-dest.html) vůbec. Pokud jde o můj rozšířený záhon u terasy, tak tady čas ukáže, ale když manžel o víkendu sekal trávu, tak si mé řešení (trávník naléhající na záhon s kačírkem jsem "zasekla" rýčem do malého rigolku (prohlubně), který možná ještě do budoucna trochu zvětším) pochvaloval. Kamínek nevypadával.

      Osobně kůru moc nemusím, mám ji jen na jednom místě pod vřesy a vřesovištními rostlinami, jinak všechny ostatní záhony mám zamulčovány kačírkem a jsem spokojená. Na rozdíl od kůry opravdu "drží" (sousedé si dali kůru a na podzim jim to vítr rozfoukal tak, že ji máme až v našich záhonech při hranici se sousedy, ale to snad vyřeší časem rostliny, které se rozrostou) a podle mě vypadá i lépe pro "oko". Obzvlášť na menších zahradách, které opticky světlá barva kačírku zvětšuje a tmavá barva kůry naopak zmenšuje. Navíc tmavá barva kůry na mě působí trochu smutně. Záležet může i na tom, jaké rostliny pěstuješ... No a poslední věc - kačírek se na rozdíl od kůry "neztrácí", nemusíš jej neustále doplňovat, než se rostliny rozrostou natolik, aby to nebylo třeba.

      Pokud jde o tu černou textilii - pak tu mám všude na záhonech. V případě skalniček to problém není - rozrůstají se dobře po povrchu kačírku, případně štěrku (ten mám nasypaný v kombinaci s kačírkem na textilii na skalkách, textilii jsem si tu dala jen proto, aby mi neprorůstaly "neúnavné" plevely s několikametrovými podzemními odnožemi pod skalkou, z vrchní strany skaly si případné "nálety" na kačírku a štěrku odpleveluji sama - koneckonců i na těch kačírkových záhonech se nějaký ten plevel občas usadí, ale není toho tolik, co na čisté hlíně a mnohem lépe se mezi kamínky vytahuje).

      Tak kačírku a práci zdar!

      Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna