čtvrtek 10. dubna 2014

Jarně velikonoční věneček ke dveřím...

... jsem si vyrobila včera večer. Už dlouho jsem ho plánovala, ale až neúprosně se blížící Velikonoce mne konečně dotlačily pustit se do něj. 

Nějak teď víc ráda trávím čas venku prací na zahradě a pár týdnů už vyrážíme téměř každý slunečný den celá rodina na kole. Viki se naučila jezdit na tom svém a na delší trasy jí tatínek "zapřahá" za tyč za své kolo. No a já jezdím s Jiříčkem v cyklosedačce. Není to sice už ten pravý "odvaz" jako zamlada, ale má to zase jinou "dimenzi", kterou jízda na kole dříve neměla... No však vy víte, jak to myslím... :-)

Věneček je trochu recy a taky přírodní. Jednoduchý, jemný. Na jeho výrobu jsem použila jemné březové větvičky, tenký drátek na zpevnění, zbytky pravých a umělých kožešin na výrobu jednoduchých květin (různě velká kolečka z kožešiny jsou navrstvená na sebe a párkrát prošitá uprostřed, aby dobře držela), malé bílé fazolky, větší strakaté fazole, jedno pírko z našich procházek a malá polystyrenová a papírovo-vatová vajíčka. No a taky veselou zelenou pentli s bílými puntíky, to se rozumí :-)


No já jsem spokojená. Na to, že jsem na začátku nevěděla, co vlastně budu tvořit, dobrý, ne? :-)

A jak to máte s věnečkováním u vás doma? Motáte, motáte? :-)))

Krásný den

Anička

12 komentářů:

  1. Anničko tak já mám hotovo od loňska, zatím vypadá dobře a mě se ho nechce měnit. Také jsme trávili hodně času venku a na tvoření nějak nebyl čas. No ale jak to vypadá, tak se trochu víc ochladilo a bude čas něco vytvořit.
    http://barvinekafialkaa.blogspot.cz/2013/03/venecek-je-konecne-hotov.html
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, koukala jsem. Pěkný, byla by škoda znovu ho nevyužít :-)

      Vymazat
  2. Aničko, věneček máš moc pěkný, nápaditý. Já jsem také dlouho motala březové věnečky. Byla to taková rychlovka, když jsem ještě chodila do práce. Ony krásně drží tvar, trošku drátku, stužkou jsem je omotala dokola,dolů nebo nahoru jsem připevnila malou keramickou ovečku nebo ptáčka a na jinak barevnou mašli jsem je připevnila do oken. Byly celkem parádní a hlavně veselé. Někdy jsem je používala stejné i více let. Nedávno jsme si naši břízku nechali ořezat a větve jsou tak vysoko,že na ně už nedosáhnu,ale věneček určitě bude! Věřím, že ani tento tvůj není letos jediný a do Velikonoc nám ještě něco ukážeš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky. I já mám ráda březové větvičky a výtvory z nich. Jen s výjimkou letošního roku, docela bojuji se zásobováním .-)

      Vymazat
  3. Aničko, moc se ti povedl, je neokoukaný, velmi vkusný! A ano, motám...už mám tedy umotáno, ale jeden je takový na půl...musím na něm ještě trochu zapracovat.
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky za kompliment. A jeden pěkný věneček už jsem včera na Tvém blogu viděla. To bylo takové speciální motání, že? .-)

      Vymazat
  4. Jůůů.... u Aničky už můžou velikonoce začít:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko,motání se tuze podařilo....:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna