pondělí 10. února 2014

Háčkované "gumáky" pro miminko

Krásné dopoledne,

dnešní noc (i pár předešlých) byla sice náročná (Jiříček se minulý týden nachladil a do toho se mu začaly zase tlačit zuby - tentokrát se i jeden probojoval ven, tak ještě zbývajících 19 kousků a máme kompletní mléčný chrup... :-)), ale pohled ven mi pomalu, ale jistě dobíjí baterky. Krásná, vymetená obloha, sluníčko, co víc si přát.

Za sebou máme i víkendové karnevalové řádění, letos nám přišlo nejvíce dětí za dobu, co jsem "u toho". Bylo to náročné, ale bylo to krásné. Jen mluvit teď asi chvíli moc nebudu, abych trochu zregenerovala hlasivky. Letos jsme akci poprvé pořádali v tělocvičně školy a přišly nové zkušenosti. V dalších letech se budu určitě poohlížet po nějakém mikrofonu. Přemluvit bez něj plnou tělocvičnu dětí a dospělých, to je vážně nadlidský výkon.

No ale zpátky k tvoření. Mám pro Vás jednu rychlovku. Rychlovku háčkovačku. Už jednou jsem to zkoušela, ale velikost nevyšla taková, jak jsem potřebovala. Nyní znovu, s mou oblíbenou melírovanou přízí. Jako součást setu k čepičce, rukavičkám a provlékací šálce. Háčkované "gumáčky". Podle pěkného návodu jedné zahraniční blogerky. Padnou jako ulité :-) A naučila jsem se na nich sháčkovat dva krátké sloupky "neviditelně". Do minulého týdne jsem tento způsob sháčkovávání neznala. A minulým týdnem počínaje už nebudu sháčkovávat krátké sloupky jinak. Jednoduché a opravdu téměř "neviditelné" :-)


Krásný start do nového únorového týdne

Anička

6 komentářů:

  1. Aničko jsou krásné,moc se povedly. :) Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Týýý jo... Aničko i namydlený blesk je proti tobě břídil!

    OdpovědětVymazat
  3. no mikrofon je na karnevale k nezaplacení :) taky mám jeden za sebou a bez mikrofonu si to nedovedu představit.... přeci jen stovka dětí je moc :)
    a neviditelné sháčkovávání krátkých sloupků jsem taky objevila nedávno a zamilovala si :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné "gumáčky". Jindra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna