středa 26. února 2014

Nová deka

... pro manžela. S láskou šitá. Z měkkoučkého oboustranného smetanově bílého fleesu. Metr šířky 160 cm za 139 Kč. Vzala jsem dva metry. Nežiju přece s trpaslíkem. 


Lemovala jsem světle béžovou bavlněnou látkou. Postup jsem předem důkladně studovala hned u několika zdrojů. Je to přeci jen má první deka. Při snaze zarovnat plyš do těch správných (rozuměj pravých) úhlů jsem dost bojovala s nůžkami. Příště víc naostřit. 

Finální rozměr deky zhruba 160 x 200 cm. A možná ještě někdy v budoucnu vyrobím další. Přestože je víc než polovina lemu šita v ruce "neviditelným" stehem, docela mne to bavilo :-)

No tedy až na to finále, to bylo trápení. Musela jsem lem nadstavovat. Nevěřili byste, že 720 cm v obvodu deky spotřebuje 820 cm dlouhý lem... Ony ty záložky v rozích a napojování jednotlivých pruhů lemů přeci jen něco "spapají" :-)

Mějte krásný den

Anička

PS: při pohledu z okna ven už mě svrbí zahradnické prsty... Tak už abychom byli konečně všichni zdraví, abych do té naší "zeleně" mohla pěkně zčerstva vpadnout... .-))

3 komentáře:

  1. Aničko, myslela jsem si, že jsi chorá, ale ty jedeš ve velkém i s nemocí. Takovou deku jsem šila taky, je neskutečně heboučká a pěkná - jako ta tvoje, jsi šikulka :O). Dneska jsem hlídací, mám tu Elišku a svítí sluníčko, tak jdeme ven. Zdravím a přeju pěkné odpoledne Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  2. No pááni.... tak světlá.... a krásná:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá úžasně,jen se zachumlat...
    Měj hezký den Aničko!
    Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna