čtvrtek 6. února 2014

Další odhalení, tentokrát v "black"

Máte rádi černou? Že ne? U mě se řadila černá v těsném závěsu s bílou barvou vždycky na konci řady barevného spektra. Tedy hlavně, co se oblékání týče. Vždy když jsem si na sebe oblékla něco černého, měla jsem pocit, že to ze mě vytáhlo 50 % energie. S bílou to bylo o trochu lepší - energii neubírala, ale ani nepřidávala. Tyto dvě barvy jsem brala na milost jen proto, že se dobře kombinují s ostatními... A ani náš domov po dlouhá léta těmito dvěma barvami příliš nehýřil. Ale co naplat, jedno jim nelze upřít. Tvoří dobrý neutrální základ, na který se dá dobře "nabalovat". 

A tak i u nás doma postupně přibývá bílých a černých prvků. Naše kuchyň je založena na velmi efektní kombinaci červené a černé, doplněné nábytkem ve světlém dřevě a neutrální bílou na stěnách. Náš obývací pokoj s výraznými dominantami v tmavě oranžové a cihlově červené zase zklidňují doplňky v bílé barvě a částečně i výmalba v bílé. V chodbě visí černobílé fotografie na plátnech. Celá naše ložnice je laděna do bílé v duchu provence stylu...

A nyní naše předsíň... Už to musí být jasné i vám - nově zde zvítězila kombinace black-red-white. Hlavně z té černé jsem měla docela obavu, ale jak zpívá Nohavica v jedné ze svých písní: "šla jsem do rizika" :-) Zatím mám ale z černo-červeno-bílé kombinace v naší předsíni radost.

Toto je další odhalení mé vysněné proměny - černá zeď za lavicí. A po předchozích zkušenostech s bílou "za zády" musím říci, že je velmi praktická.



A ještě jednu černou "libůstku" vám představím. Snad už brzy :-)

Krásný den

Anička

2 komentáře:

  1. Ahoj Aničko, tedy koukám, jaké u vás probíhají změny, co jsem tu nebyla. Super, jsi žena činu.
    Krásný podvečer ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Věrko, však se říká: "komu se nelení, tomu se zelení", ne? :-) Jen u nás se to černo-červení :-) Pěknou neděli Anička

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna