čtvrtek 23. ledna 2014

Rukavičkový

Krásný den,

včera večer načala, dnes ráno dokončila. Háčkované rukavičky pro Jiříčka do setu k čepici a provlékací šálce

Původně jsem zamýšlela pletené, ale zima dorazila a Jiříčkovi už pomalu nemohu nasadit rukavice, které jsem mu dělala dříve. Háčkování je rychlovka, u pletení bych jela pomaleji, tak třeba příště :-)


A pro jistotu i návod pro háčkařky začátečnice.

Materiál: ELIAN Creativ, odstín č. 842
Velikost: do 1 roku

Pletací háček č. 4,5, jeden menší háček na zaháčkování konců příze.

Budeme háčkovat do kruhu, tzn. uháčkujte si 5 řetízkových ok (dále jen "ř.o.") a ta spojte pevným okem (dále jen "p.o.") do kruhu.

1.řada: Do vytvořeného kroužku budeme háčkovat dlouhé sloupky (dále jen "d.s."), na začátku upleteme 2 ř.o. jako náhradu za d.s. (toto budeme dělat i v každé další řadě) a pokračujeme uháčkováním 11 d.s., celkem tedy 12 sloupků. Spojíme p.o. s druhým ř.o. na začátku řady.

2.řada: Uháčkujeme 2 ř.o., do 2. sloupku předchozí řady uháčkujeme 2 d.s., následuje "1 d.s. a do dalšího oka předchozí řady 2 d.s.", část " " opakujeme až do konce řady, končíme p.o. do druhého ř.o. háčkovaného na začátku řady. Celkem máme 18 sloupků.

3. - 7. řada: Nebudeme přidávat. Uháčkujeme 2 ř.o. a pak do každého sloupku předchozí řady uháčkujeme 1 d.s., celkem tedy 18 sloupků.

8. - 10. řada (případně i více řad, chcete-li lem delší): Nepřidáváme. Háčkujeme "patentový" vzor s využitím předních a zadních reliéfních dlouhých sloupků. Uháčkujeme 2 ř.o. a pak střídáme 1 přední reliéfní sloupek (= reliéfní sloupek píchaný zepředu) a 1 zadní reliéfní sloupek (= zadní reliéfní sloupek píchaný zezadu) až do konce řady. Končíme p.o. do druhého ř.o. háčkovaného na začátku řady. Celkem 18 sloupků. Ukončíme práci.

Zaháčkujeme konce příze a máme hotovo.

PS: Asi zase budu muset přikoupit svou oblíbenou přízi (pokolikáté už???), zachtělo se mi stejné čepice nebo aspoň zimního baretu :-)

Krásný den

Anička

12 komentářů:

  1. Perfektní set Aničko! Jiříček bude jako v bavlnce!
    Moc se mi líbí i výměna osvětlení v galerii, krásná světla!
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky :-)) Pokaždé, když ho všemi částmi kompletu "zateplím", vypadá spokojeně, opravdu jako v "bavlnce" :-) A moc mě těší, že se Ti líbí naše nová světla, já jsem se do nich úplně zbláznila :-)

      Vymazat
  2. Dobrý večer Aničko,moc krásné věcičky a barvy jsou nádherné.
    Moc děkuji za opět podrobný návod.Hezký večer Jana:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ta vlna, Jani, dělá hotové zázraky i z obyčejných věcí :-)) Krásný večer Anička

      Vymazat
  3. Aničko, setík je opravdu moc pěkný. Jiříček bude frajer. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frajer, to on je, ale jen když je máma nablízku :-)))

      Vymazat
  4. Aničko, parádní setík, vypadá to, že právě včas, hezký víkend,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. nadherny setik, duhova priadze milujem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, já taky. Určitě ještě něco "duhového" vymyslím :-)

      Vymazat
  6. Máš překrasný blog a seš moc šikovná....Já jsem si ted taky založila blog ale moc mi to nejde porad MI Zdravím EVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za návštěvu i milé hodnocení. Na Tvůj blog jsem nakoukla a mile mě překvapil. Líbí se mi Tvá zahrádka, šité tašky, pleteš i z pedigu, já stačila zatím uplést jen jednu malinkatou velikonoční ošatku. Baví a zajímá mě tolik věcí, že se k jednotlivým jako máma 2 malých dětí prokousávám jen pomalu a těžce. Ale o to víc si jich pak užívám :-) Přeji, ať se daří "vyzrát" na technickou stránku blogu, aby sis mohla víc užívat pozitiv, které pak blogování přináší :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna