úterý 5. listopadu 2013

Načerno... renovace deset let staré lednice

Dobrý večer,

tak trochu neplánovaně jsem se dnes vrhla na renovaci naší deset let staré, ale plně funkční lednice. Když jsme se před pár lety stěhovali do našeho nového obydlí, zvažovali jsme, co s ní. Do nového nové nebo počkat, až doslouží a pak pořídit novou? Nakonec jsme zvolili druhou variantu. A lednice stále slouží :-) 

Předchozí bydlení na více než sto let starém domě po manželově tatínkovi ale dalo naší lednici, nebo spíše jejímu "obalu" docela zabrat. Staré domy jsou pověstné vysokou vlhkostí a tento nebyl bohužel výjimkou. 

Zvažovali jsme samolepící tapetu v kovovém dezénu. Pak jsme ale od tohoto nápadu ustoupili. Nebyli jsme si jisti, zda by dobře držela a vypadala i na místech, kde se objevila místečka se rzí. A čekali jsme, až to lednice sama "zabalí". 

Nedávno jsem ale na krásném blogu Moniky objevila skvělý a levný nápad, jak dát naší lednici ještě na těch pár let, co nám bude sloužit, nový atraktivní a nápaditý kabátek. 

Stačila k tomu plechovka černého matného ETERNALu, menší pěnový váleček s podložkou, vyčištěná a odmaštěná lednice (zvenčí, i když ani vevnitř jí to neublíží :-)) a hodné děti, které maminku podpoří v jejím kreativním úsilí :-))

Co vám budu povídat, byla jsem ve svém živlu! Miluji recyklace, renovace a proměny vůbec :-))

Tak co na to říkáte? Líbí?


Mějte se krásně

Anička

PS: dnes je to přesně rok, co jsem napsala svůj první příspěvek na tomto blogu... Když jsem si ho nedávno četla, musela jsem se usmát "pod vousem" :-))) A taky jsem si řekla, že to s vámi musím oslavit... Že by má první GIVEAWAY? Listopad to jistí!

25 komentářů:

  1. Dobrý nápad na "omlazení" ledničky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krasna zmena a jak se pekne do kuchyne hodi.Preji tvemu blogu krasne prvni narozeniny a tobe hodne kreativnich napadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ello, díky. Taky mám z naší černé lednice radost. Přestože černou normálně moc nemusím, tak v této podobě se mi moc líbí :-) Děkuji i za přání k narozeninám blogu, brzy to oslavíme :-)

      Vymazat
  3. Renovácia vyzerá dobre. Myslím, že sa oplatilo nekupovať novú. Mám dojem, že dnešné výrobky už vydržia len dva roky a jeden deň. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, teď o nové nechci ještě pěkných pár let ani slyšet :-)

      Vymazat
  4. Ahojky Aničko, zrenovovaná lednička vypadá fajn, změna na černo supr. A k narozeninám blogu blahopřeju a měj hodně nových nápadů, které rychle zrealizuješ. Klidnou noc přeje Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Děkuji, Světluško. Taky jsem si jí v jejím černém hávu zamilovala :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Ještě, že jsem na ten Moničin blog narazila :-)

      Vymazat
  7. Lednička vypadá naprosto dokonale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, k dokonalosti ji chybí už jen nějaká ta dětská kresbička bílou křídou :-))

      Vymazat
  8. jeej dobry napad a dobre to vyzera .) a prajem k vyrociu len tie najlepsie inspiracie :)

    OdpovědětVymazat
  9. Aničko,
    super omlazení ledničky :-)
    Jsi prostě žena činu !
    Mohu se zeptat, kde jsi koupila černý Eternal?
    U nás v hobby marketech jsem na něj ještě nenarazila :-o
    Přeji ti k prvnímu výročí hodně dalších zrealizovatelných nápadů a plno krásných komentářů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji - za reakci k lednici, přání k 1. narozeninám blogu i tu "ženu činu", ono se to moc pěkně čte :-) K tomu eternalu - je to vodou rozpustná barva a já si myslím, že není problém ji sehnat (aspoň u nás na Moravě :-))). Konkrétně já jsem si ji koupila v drogerii TETA (s oddělením barev a laků), ale dnes jsem ji viděla i v domu barev - nevím, jestli něco takového máte poblíž (http://www.dumbarev.cz/). Na hobby markety se vyprdni :-)

      Vymazat
  10. Wow Aničko, že bych šla také do nové lednice ... klukům by se hlavně líbilo, že na ní můžou kreslit :)
    K výročí blogu přijmi obrovskou gratulaci, přeji též spoustu nových a nových nápadů a mnoho krásných příspěvků, jako doposud.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, ne nové lednice, ale staré v novém kabátku :-) Pro kluky by to byl určitě zážitek :-) Děkuji za přáníčko k 1. narozeninám blogu :-) Krásný den i Tobě Anička

      Vymazat
  11. Aničko, předně gratuluji k prvnímu výročí tvého blogu! Nedávno jsem ho objevila a stále se musím vracet. Žasnu, kolik krásných věciček jsi stačila za tu dobu ukázat ( a vyrobit ). Lednička je super. Těším se na další nápady.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, narazila jsem na Vaší stránku a moc se mi líbí tento nápad. Chtěla bych se zeptat natírala jste i gumu? A barva i nadále drží? "neopadává" Děkují za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá anonymní čtenářko, gumu jsem natírala jen z boku lednice, kde vykukuje. A barva držela. U horní rukojeti, kterou jsme používali častěji (byla původně plastová bílá) se mi po čase začala barva loupat, tak jsem jí natírala znovu. Dnes už bych plastovou ručku u lednice nenatírala.

      Hezký večer

      Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna