sobota 30. listopadu 2013

Koženková renovace v béžové

Dobrý den,

ve čtvrtek večer a v pátek od rána až do půl druhé odpoledne jsem měla hodně napilno. Přijela nejmladší sestra, abychom probraly pár věcí ohledně její plánované svatby v příštím roce a především připravily na příští týden kostým pro Mikuláše. 

Doposud jsem Viki "šetřila", letos ale cítím, že je "připravená" a proto k nám přijde Mikuláš s celou svou družinou. Všichni aktéři jsou ochotníci z naší rodiny. Ale protože kostýmy, které se pro tyto účely kdysi v rodině používaly, skončily kdesi v propadlišti dějin, bylo třeba ušít nové. Ve čtvrtek večer se tak vyměřovalo a stříhalo, v pátek pak šilo. 

Řekla bych, že tak z 90 % je kostým hotov, sestra si jej odvezla domů, do čtvrtku ho ještě dodekoruje a připraví i ostatní nezbytnosti jak pro Mikuláše, tak pro čerta a anděla. Už se těším, až k nám ve čtvrtek v podvečer dorazí. Jsem zvědavá, co na to Viki :-) Pokud to všichni přežijeme ve zdraví a neodnese nás čert do pekla, udělám malou fotoreportáž k tomu, jak to u nás probíhalo...

Dnes jdeme na Mikulášský jarmark. Jsem moc zvědavá, jak se budou líbit mé výrobky, které jsem Vám posledně ukazovala. Práce na nich sice netrvala až tak dlouho, ale byla celkem dost intenzivní. Manžel už trochu začal protestovat. Že prý mám udělat  taky něco pro rodinu... 

Vzala jsem si to k srdci. Ještě včera večer jsem našila nové "oblečky" na dětskou jídelní židličku, kterou máme po Viktorce, a do které už chceme dávat Jiříčka. Viki čalounění pěkně zdevastovala a to jsme ho už jednou měnili za nové.... 

Tentokrát jsme ale použili béžovou koženku. Zdá se mi mnohem pevnější a také pěknější. Taková ta "ubrusovina", která byla původně na židli, a kterou jsme pak znovu židličku očalounili, nic nevydrží. Trhá se a navíc se mi vůbec nelíbí vzory, které se na ně používají. Je těžké vybrat něco, co člověku aspoň trochu zapadne do interiéru. Nyní jsem moc spokojená. Pro srovnání stav před a po :-) Jen malá poznámka... Stav před příliš neodpovídá mé představě o křehké dívence s copánky způsobně konzumující podaný pokrm.... :-) 


Mějte krásný den

Anička

PS: možná o béžové u nás doma neslyšíte naposled... brzy možná v další proměně... už dlouho jsem nedržela váleček v ruce... :-)

14 komentářů:

  1. Ty jsi šiovná, doonce i jako čalounice!Béžová je dobrá volba, vypadá super, no jen na ní budou dobře vidět šmouhy od oplatek, ale zase je to koženka, dá se umýt!Krásná práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Marci, že Ty si na mě číhala? :-) Sotva jsem zveřejnila příspěvek, už si tu čtu Tvou reakci :-))) Díky za ni, mám z té proměny opravdu velkou radost. Možná proto, že jsem s ní tak dlouho otálela... Šmouhy neřeším, jak píšeš - koženka se dá lehce omýt :-) Krásný víkend Anička

      Vymazat
    2. Ano, já takhle číhám....a omlouvám se za chybějící "k".Občas mne zlobí stařičký počítač a já jsem rychlejší, kliknu a pak se divím, že tam mám chyby.Tobě taky krásný víkend Aničko!

      Vymazat
  2. Ahoj Aničko!
    Židlička parádně prokoukla!
    Navíc se bude oženka i docela dobře čistit...stačí otřít a je hotovo.
    Zdravím a přeju prima víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, díky, taky doufám, že se koženka v naší jídelní praxi osvědčí :-)

      Vymazat
  3. Aničko tebe bych potřebovala doma! Potřebuju nutně nové koženkové oblečky na kuchyňské židle:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ajko, ještě to musím pořádně natrénovat :-)

      Vymazat
  4. Nevím, zda bych našla odvahu pustit se do čalounění. Máš můj obdiv. ahoj a hezkou první adventní neděli Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Možná to bylo u mne tentokrát hodně o štěstí :-) Krásný zbytek 1. adventní neděle
      Anička

      Vymazat
  5. Jé Aničko židlička prokoukla je jako nová a bude se i dobře udržovat. Ahoj a pěknou první adventní neděli. Finišuji s adventními kalendáři. Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, díky. Ať se adventní kalendáře vydaří k Tvé spokojenosti :-) Pěkný zbytek 1. adventní neděle Anička

      Vymazat
  6. Snáď nebudeš už premaľovávať pre zmenu červenú na béžovú. :-o :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna