úterý 14. března 2017

První (téměř) jarní pozdravy...

... z naší kvetoucí zahrady, která se začíná pomalu probouzet :-)


Na podzim do trávníku vysazené krokusky už začínají na sluníčku pomalu nakvétat... a lákat včely i včelí medvídky, ten dnešní byl obzvláště vypečený :-)

Krásné dny

A.

10 komentářů:

  1. Krokusy v zahrádce nemám. A jak vidím, někde už zahrádky jejich barvou září. Musím to napravit.
    Hezký blog, ráda nakukuji.
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky za návštěvu i komentář. A pokud jde o nápravu - na podzim bude první příležitost to udělat :-)) Krásné dny A.

      Vymazat
  2. Aničko,
    krásně ti krokusy už kvetou :-)
    I u nás se zahrada jarně probouzí!
    Každý den jí chodím kontrolovat.
    Kvetou mi primulky, sněženky,ladoňky,... a ze země se už derou i tulipány a letos by jich mělo být více jak 100 ks různých barev :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, já taky kontroluji, každý den, i několikrát denně :-))) To je asi taková úchylka. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :-))) Na ty Tvé tulipány jsem tedy zvědavá, doufám, že se pak pochlubíš .-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. U nás na pomezí podorlicka a polabské roviny kvetou sněženky a krokusy, bílé a fialové, čmeláky už jsme na nich taky viděli, vylézají primulky, narcisy, tulipány - nádherné předjaří.
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, to Vám závidím. Ale však se postupně všude všech těch krás dočkáme. Nemohu tomu uvěřit, ale už je to zase tady! Jaro a další "zelená" sezóna před námi :-) hezké dny A.

      Vymazat
  4. Tohle období mám moc ráda, kdy se vše probouzí k životu. ;-)Krokusy jsem zapomněla zasázet, musím letos vzpomenout. Vy už máte asi tepleji, čmelda je krásný. :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to je pro mne období velkých zázraků. A velkého těšení se a radování. A s krokusky i jinými cibulovinami, každý rok trochu a po pár letech nádherná podívaná :-) Myslím na Tebe a postupně se prokousávám i Tvému záhonku .-) A.

      Vymazat
  5. Krokusy v trávě vypadají nádherně. Já je mám v záhonech, protože manžel má strach, že je v trávníku poseče.
    Příjemný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já jsem je měla dlouho také jen v záhonech, ale loni na podzim jsem se rozhodla pro experiment. Inspiroval mě Pavel Chlouba, který své krokusy vysazuje ve velkém množství do trávníku v kruzích (resp. v kruhových ostrůvcích), takže na jaře při vertikutaci a následném sekání několik kruhových ostrůvků s krokusky jednoduše objede a nestříhá do doby, než zatáhnou. Ty nestříhané ostrůvky pak i s odvetlými krokusy vypadají esteticky hezky. Možná je to tip i pro Vás .-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna