čtvrtek 24. listopadu 2016

Na adventní jarmark...

... u nás ve škole přeci jen pár výrobků i letos dodám. Od mnoha drobnějších adventních dekorací s několika věnci v dřívějších letech (blíže zde) jsem se letos uchýlila k většímu počtu věnců a vánočním stromečkům v květináči.

Snažím se i poctivě fotodokumentovat. Přiznám se, že se každý rok vracím díky starším příspěvkům na blogu zpět v čase a mám tak lepší přehled, co už z mých rukou vzešlo a občas mne pohled na výrobky z dřívějších let přivedou i na nějaký nový nápad.

Tentokrát jeden věnec k zavěšení na vchodové dveře či vrátka či blízkosti vstupu do domu. Letos hodně na přírodní vlně - hlavní materiál dodala má zahrada a také smrčky našeho pana starosty, který bydlí nedaleko :-)

Fotila jsem ve dvou fázích - před dozdobením i po dozdobení (mezi námi - kdyby bylo na mně, možná bych si věnec nechala i jen tak, bez dalších cerepetiček... ale že půjde na jarmark, tak ať někdo nemá pocit, že byl nějak ošizen :-)).

Před dozdobením:


Po decentním dozdobení:


Aktuální stav tedy čítá 1 šitý věnec, 1 rozpracovaný šitý věnec, 3 věnce z přírodnin a pak ty stromečky, které jsou takřka před dokončením a v hlavě ještě pár nápadů, která už ale na letošní jarmark nejspíš nestihnu zrealizovat. Věnce k nám domů budu teprve vyrábět...

A jak to máte s věnečkováním vy? Vyrábíte (třeba i na váš jarmark ve škole) nebo kupujete? 

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. Ahoj Aničko, věneček je hezký před i po. ;-)Ty ho máš vlastně zdobený přírodninami. Na náš školní jarmark se také snažím malinko přispívat, většinou jsou to háčkované věcičky, bylo i něco z papírového motání, šití. Prosím, jak jsi šila pruhy na tvůj věneček, ještě bych také vyrobila. Moc děkuju. Měj se fajn. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji :-) K tomu šitému věnci - před chvílí jsem odpověděla u příspěvku - ve zkratce - délka pruhu 1,3 - 1,5 m a šířka pruhu 10 cm (u stuhy pak délka 1,5 m a šířka 8 cm) .-) Ať se vám jarmark vydaří! Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko, krásné věnečky. Já už čtvrtý rok dostávám krásný adventní věnec od mé drahé kolegyňky. :-) Pěkné dny přeji. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji. A k té kolegyňce - není nad výměnné obchody, určitě od Tebe na oplátku dostane něco pěkného z Tvé vlastní tvorby :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  3. krásný věnec. Předchozí roky jsem si adventní věnce vyráběla sama, letos mám vyhlédnutý jeden ve škole, tak ej koupím tam. Z vánočních dekorací mám ještě vyhlédnuté sáně se svíčkou. Jinak letos nestíhám ani věnce dělat, protože šiji na školní jarmark toaletky, kabely, frnákovníky a podkafíčka .... uf, už at je po jarmarku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dano, díky za komentář. Také si na jarmarcích koupím něco od jiných a obohatím vlastní repertoár. Vždycky tam objevím něco moc pěkného :-) krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna