pátek 11. listopadu 2016

Páteční...

... dny u mne bývají docela nabité. V pátky se pokouším o téměř nemožné - udělat práci, kterou si v jiné dny rozvrhnu minimálně do osmi hodin v době ne o mnoho delší než 4 hodiny a v "ušetřeném" čase zajistit doma "velký týdenní úklid" a praní bez asistence zbytku rodiny. To je výhoda i nevýhoda lidí pracujících z domova. Občas můj páteční program navíc zpestří nějaká nárazová další pracovní aktivita, plánovaný příjezd babičky (tchýně = víc uklízet a vařit/péct) či organizace nějaké pěkné místní akce. A o adrenalin pak zpravidla není nouze :-)

Babičku máme zase nějaký čas za sebou (pobyla u nás na tři dny koncem minulého týdne), poslední nárazové pracovní aktivitě jsem zamávala týden před tím a na nějakou dobu mám splněno, i pokud jde o poslední páteční zpestření - uspávání broučků a lampiónový průvod. 

Díky mnoha pomocným rukám a inovacím, se kterými přišla má sousedka, podařila se i letos zorganizovat krásná tradiční podzimní akce s velkou účastí malých i velkých. I počasí na toto roční období přálo. A bylo i teploučko :-) Broučci uspáni, úkoly splněny, odměny rozdány, poklad objeven... puchýř na pravé patě z nových zimních kozaček nalezen :-) Uff, to je úleva sedět si už takhle v křesle a jen rekapitulovat :-)

A tak už se těším na víkend, kdy si konečně zasadím sazenice růží, které jsem si objednala pro svůj nově budovaný růžový záhon, nasuším hromadu křížal z hromady jablek, které mi na mé naléhání přinesl manžel domů a vyrobím džus z dýně, která mi dneska ráno cvrnkla v Hrušce do oka :-)))

A v koláži mé dnešní "dobíječe" dobré nálady - nové kozačky (ano, to jsou ty, co mi udělaly ten obrovský puchýř), krásný červený kožený náramek, který mi Baťa poslal k botům jako dárek, šípky ve váze, které přesto, že se scvrkly, vypadají krásně, koláč s jablečno-pudinkovou náplní a ta velká dýně, na kterou si brousím zuby :-)


Krásný víkend

A.

2 komentáře:

  1. Krásna koláž. A toľko aktivít, som zvedavá na ten džús, nikdy som taký neochutnala...
    Prajem pekná víkend,
    Aďka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna