čtvrtek 29. září 2016

Evergreen...

... v podobě podzimního háčkovaného ponča pro mého malého indiána se mi podařil dotáhnout právě včas. Původně byl v plánu už loni spolu s Viktorčiným podzimním pončem, ale nestihla jsem jej rozháčkovat včas a později už nebyla ta správná motivace, protože se na jeho nošení příliš ochladilo, letos na jaře jsem s pončem začala, ale také nedotáhla. Odteď už ale budu vypravovat ráno do školy a školky indiánky dva :-)


Pončo jsem háčkovala z příjemné příze Elian Nicky, kterou ráda používám i na čepice. Při háčkování jsem použila vzorek na granny square, odkaz na návod najdete třeba zde. U Jiříčkova ponča jsem pouze přiháčkovala pomocí předních a zadních reliéfních sloupků "rolák" kolem krku. Mám radost z barevné kombinace, která se, myslím, celkem povedla - podzimní tóny v "mužském" provedení.

Stejně jako Viki dostala ke svému ponču loni do setu baretek, i Jiříčkovi (doufám včas) přibude k ponču podzimní pokrývka hlavy, i když v trochu jiném duchu .-) Pod pončem budou nosit děti silnější svetr nebo rolák.

Na zpracování čeká také hromádka šípkových větviček z poslední toulky okolní přírodou - stále ještě nemám hotov letošní podzimní věnec. Ale i to přijde, člověk nemůže mít všechno hned :-)

Krásné podzimní dny

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, pončo je moc pěkné a dobře jsi to vymyslela s tím "rolákem". Po ránu je chladno a krček musí být v teplíčku. ;-)Krásný podzim. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, jojo, musí, i když ten roláček by mohl být ještě o něco delší, aby krček chránil dokonale. Krásný podzim A.

      Vymazat
  2. Aničko, mě se háčkování tak moc líbí a vůbec mě to nejde :-) Velmi obdivuji tvoje pončátka. Jsou vkusné a praktické. Jsi super máma. Báječné dny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, nechce se mi věřit, že by taková šikula jako ty nezvládla zrovna háčkování. Chce to zkoušet a vytrvat :-) K pončátkům - mám radost, že se Ti líbí :-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, moc se ti povedlo a s tím roláčkem je to super nápad. Tak ať se dětem krásně nosí! :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji i za děti. Teď v dešti to není ono, tak snad ještě vykoukne i sluníčko :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Aničko, já se v ponču shlédla a asi si ho uháčkuji také. S tím rolákem je to bezva nápad,nejdřív jsem si myslela, že si ho připletla :o).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo a určitě neprohloupíš :-) Jsem ráda, že jsou ponča zase "in", je to super kousek v šatníku. Měj se krásně a ať se pončátko vydaří k Tvé spokojenosti. A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna