pondělí 13. července 2015

Za třemi čtvrtinami...

... a opět bez bavlnek... A to si pokaždé, když je přikupuji, říkám, že teď už mám zásoby na další dva projekty :-)


Zdravím všechny vytrvalce, kteří se mnou sledují mé "letní" vyšívání, které navzdory svému označení probíhá po celý (a ne první) rok a ne a ne skončit :-)

Ale letos, a věřím, že teď už to píšu naposled, svůj vysněný venkovský ubrus budu mít! A až jej budu mít, tak všichni mí potomci ženského rodu si jej budou muset povinně z generace na generaci předávat a uchovávat ve vší vážnosti jako rodinnou památku a prostírat jen při těch nejvýznamnějších rodinných událostech, sic je budu strašit každou noc :-)

Tak držte pěsti ještě do té poslední čtvrtiny. Pak už zbývá "jen" šití. A to vám povídám, letos s ním minimálně jednou na terase prostřu. I kdyby měl být třeskutý mráz a u stolu stál vánoční stromeček :-)

Hezké letní dny

A.

19 komentářů:

  1. Anička ... prekrásna výšivka v príjemných farbách ...
    možno raz nájdem odvahu a pustím sa do neho ... chuť mám už teraz ... :))))
    Obrus je vyšívaný v dvoch odtieňoch zelenej a dvoch rúžovej ... však ?
    Anička pozdravujem a prajem rýchle napredovanie v poslednej štvrtine ... :)
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, je to tak, na výšivce jsem použila 2 odstíny zelené a 2 odstíny růžové. Snad "dorazím" i tu poslední čtvrtinu, dnes po kontrole u ortopeda odešla Viki po svých a já s poukazem na dlahu - asi jsem si díky námaze v posledních týdnech namohla pravou ruku a mám zánět šlachy :-( No, stávají se horší věci :-) Hezký večer a Tobě přeji hodně úspěchů, pokud se pustíš do výšívání A.

      Vymazat
  2. Aničko,ať ubrus dokončíš co nejdřív.Já mám taky jednoho kostlivce ve skříní.Takže jehle ZDAR !!!!Hezký den LenkaK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to bude chtít taky pořádný ordung, viď? :-)

      Vymazat
  3. Anička, obrus bude nádherný. Ale na terasu radšej iba na fotenie, inak by bolo škoda čokoľvek naň položiť. Komentár ma však pobavil. A uvidíš, obrus dokončíš a už aj budeš premýšľať, do akého ďalšieho sa pustiť.
    Krásny deň, Vierka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vierko, použít jej jen na focení? To by byla zbytečná práce :-) Ale budu jako ostříž, když s ním budeme stolovat, to mi věř :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  4. Aničko klobouk dolů, já už vyšívání neměla v ruce mnoho let a že jsem zamlada navyšívala deček a obrázků....Věřím, že ho letos doděláš, vždyť jsi pilná včelička. Já mám na pergole veliký stůl a tam si ubrusy šiju.
    Jinak jsem moc ráda, že vyšetření prokázala Viktorce příznivou prognozu. Uvidíš vše se v dobré obrátí. A naprosto chápu tvé obavy a strachy.
    Krásné dny ti přeji.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, díky za komentářek. Dnes dr. Viki opět uvolnil režim, postupně se tak zapojí do běžného života 5leté střely v sukních :-) Zato já jsem odešla s dlahou na ruce, jak jsem si ji namohla v posledních týdnech :-) Ale snad jen na 3 týdny, když ruku budu šetřit, tak to bych ten ubrus mohla ještě letos zvládnout ? :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  5. Aničko, opět nádhera. Vyšívání jsem zatím odložila, stejně jako paličkování, co jsme se přestěhovali do domu, herdule zůstala zabalená, ale snad se jednou k paličkám i výšivce vrátím. Jak odrostou děti, bude více času, nyní jsem ráda, že stíhám háček a jehlice a taky se seznamuji s šicím strojem při chystání výbavičky.
    Krásný čas a zdraví všem!!!
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, člověk toho nesmí chtít moc na jednou... Užívej šití, háčků a jehlic a ostatní zase přijde později :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  6. Ani to je nádherná výšivka. Držím pěsti ať ubrus co nejdříve dokončíš :-)
    Hezký den Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anny, děkuji, já přísahám, že dokončím, vždyť už chybí jen kousínek :-)

      Vymazat
  7. Bude to krásny obrus, hodný na poklad rodiny!
    Tak nech sa podarí dôjsť do konca :-)

    OdpovědětVymazat
  8. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna