pondělí 5. ledna 2015

Červeno-bílo-šedo-černá v interiéru...

..., případně totéž, ale s oranžovou,  je barevná kombinace, která se mi začíná v poslední době líbit čím dál víc. Tak, že jsem se rozhodla, že do tohoto barevného spektra vyladím i náš obývací pokoj. 

Šedý element je pro náš interiér novinkou. Postupem času jsem si ale k této barvě našla cestu a začala se mi být velmi sympatická. Červená je srdcovka, ale člověk s přibývajícími léty trochu zklidňuje a šedá energií nabitou červenou trochu utlumí.

V našem případě jsem se mj. rozhodla i pro částečnou obměnu výmalby (shodou okolností opět stěny za jídelním stolem, od jedovaté žluté pěkný kus cesty, nemyslíte?... :-)). Barva už se míchá, tak alespoň pár ilustračních obrázků, kam se ubírají v poslední době mé designově interiérové myšlenky :-)

Zdroj obrázků: Pinterest
Zdroj obrázků: Pinterest
Zdroj obrázků: Pinterest

A co vy? Také rádi (často) radikálněji měníte podobu svého bydlení? Nebo raději sázíte na osvědčenou podobu, u které setrváváte řadu let?

Mějte se krásně

Anička


12 komentářů:

  1. Ahoj Aničko!
    U mě je to naprosto a přesně to samé. Ještě před pár lety co nejvíc červené, zářivé...později raději tmavší, klidnější,višňové a poslední roky jsem propadla kouzlu šedé. Dnes je šedá moje jednička- s drobným červeným detailem. Ale ještě raději s bílou a černou. Podle barev se dá poznat, že stárnu a zklidňuju se? Asi ano! :-) Přítelovo dům, kde bydlím už třetím rokem se trvale udržuje v klidnější,pánském stylu, ale loni jsem dostala k dispozici podkrovní pokoj, kde mám volné pole působnosti a můžu ho dotvořit klidně i romanticky. Je to taková moje zašívárna, relaxační pokoj a zároveň ubytovna pro hosty.
    Tvůj blog jsem objevila docela nedávno a pravidelně se k němu vracím-pro inspiraci.
    Přeju krásný den- Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky za tak podrobný komentář :-) K tomu propojení stárnutí a volbě barev - to já nevím, jak je to u Tebe, ale u mě lze opravdu s přibývajícími léty pozorovat postupné zklidňování se (aspoň teda subjektivně to tak vidím :-)) a člověk, který je klidnější než za mlada už barevno v takovém množství nepotřebuje. Vždyť se koukni na malé děti, jaké barvy mají nejraději?... Šedá, bílá či černá to určitě nebude :-)

      Jinak ten "pánský" styl není vůbec špatný - já jsem si tak zařídila pracovnu (ve které teď nepracujeme, ale jen cvičíme :-)). A třeba ložnici máme romantickou, ve stylu Provence... Tak ať se Ti ten Tvůj pokojíček vyvede, ať už bude v jakémkoliv stylu a barvách !

      Hezký večer

      Anička

      Vymazat
  2. :-) ... v tomto jsem asi "konzerva" mám ráda, když se věci zařídí a zůstanou jak jsou...sázím spíš na změnu ubrusu, polštářků, kytiček - vzhledem k ročnímu období, ale malování a stěhování nábytku neeee (u nás by to ani moc nešlo) ...kromě dětských pokojíčků máme stěny bílé, pak můžeme dodávat obrázky, fotky, atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je rozumné, ale já bych z toho byla nervózní, že je vše pořád "při starém", mám ráda změny :-)

      Vymazat
  3. Aničko, já jsem taky konzerva, u nás by ani tak velké změny neprošly, manžel i synové jsou ještě horší než já, takže sebemenší změna přináší dlouhé diskuse, momentálně se tedy snažím o změnu v obýváku, ale nevím, hodně záleží i na financích, kterých obzvlášť přes zimu moc není (s manželem jsme oba sezónní zaměstnanci), co na změny říká tvůj manžel, podporuje tě, nevadí mu změny? Hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, s manželem jsme spolu už tak dlouho, že si zvykl :-) Taky je konzerva a změny, když o nich ví dopředu, hodně prožívá. Tak to řeším po svém, zrealizuji sama a pak ho postavím před hotovou věc. Prvotní šok obvykle vystřídá spokojenost a uspokojení z toho, že se nemusel o nic starat :-) Pokud jsou to větší věci, které nejsem schopna zvládnout, ale můj muž ano, tak to dlouho připravuji, než to na něj vybalím, snažím se vše důkladně promyslet, připravit argumenty a pak to na něj ve vhodnou chvíli vybalím :-) No a často ho pak musím hodně dlouho přemlouvat. Ale většinou se pak nade mnou slituje a vyhoví mi :-) Krásný večer Anička

      Vymazat
  4. Tak já jsem šla vždy s dobou a s trendama v bydlení ... ale už mě to unavovalo a docela přestalo bavit mít pokaždé jinou výmalbu a nedej bože každý pokoj v jiné barvě . Tak takhle už opravdu ne . Asi taky stárnu , protože mě nyní vyhovuje střídmost jak v barvách ( bílá , šedá ) tak ve vybavení a doplňcích ... Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já v čtenářích nechtěla vyvolat melancholické stavy ze stárnutí... Jen píšu, jak to mám já :-) Mě střídání barev neunavuje. Mám ráda, když se věci mění, proto mi to za tu námahu stojí. Líbí se mi hodně "střídmé" interiéry, ale mám pocit, že bych v nich nakonec nedokázala žít. Že by tam pro mě bylo příliš málo energie. Na druhou stranu chápu lidi, kteří to mají přesně naopak a nemohli by žít u nás doma. Chci ale najít zlatou "střední" cestu, snad se mi to podaří :-) Hezký večer Anička

      Vymazat
  5. Anicka, ta biela a siva s cervenymi doplnkami vyzera velmi dobre :-) Z viacerych fotiek sa da vybrat nieco, co by sa hodilo...velmi pekny vyber :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katie, díky. Snad se něco obdobného povede i u nás doma :-)

      Vymazat
  6. Aničko, tak já jsem také konzerva a mám to podobné jak píše Marcelinka. Jelikož nám některé zdi praskají tak tam máme tapety - jsou krásné béžové či meruňkové a zbytek máme bílý. Na změny moc nejsem, vyměním poštářek či ubrus. Ono také v naší dispozici bytu nic jiného dělat nejde. Velké úložné prostory nejsou, kam bych schovávala nepotřebnou dekoraci a vyhazovat to bych nemohla, takže pouze malé změny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, rozumím. Ale malé změny jsou taky změny :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna