čtvrtek 15. ledna 2015

A taky trochu dooranžova...

... šly některé kousky nábytku a doplňků v našem obývacím pokoji. Líbí se mi tohle hraní si s barvami, kdy jen dosazuji známé proměnné do předem stanoveného vzorce... ověřování si, zda vzorec "tmavě oranžová-černá-bílá-šedá" platí i u nás doma :-)

Pro oranžové akcenty jsem (prozatím) zvolila čelní dvířka závěsné skříňky vedle knihovny v původně světle vínové barvě v lesku, závěsné keramické květináče v původně tmavě vínové barvě v lesku a dřevěnou kočičku na kolečkách v přírodní barvě (mimochodem - ta police, na které stojí, dostala také nový nátěr - šla z původní jasně červené dočerna :-).

Použila jsem na míru míchaný odstín tmavě oranžové (podle vzorku látky na sedačce) krycí barvy Balakryl UNI MAT. Skříňku jsem nenatírala klasicky štětcem, použila jsem pěnový váleček, povrch je tak jednotný, bez šmouh.



A hned je zase veseleji :-)

Krásný den

Anička

PS: dorazila látka na nové potahy k židlím u jídelního stolu, jupííí :-)

6 komentářů:

  1. Ahoj Aničko, tak tahle proměna se mi moc líbí. Také mám ráda oranžovou, stačí pár drobností a hned se všechno rozzáří. :-) Měj se sluníčkově. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Je to tak, krásně nám to tu rozsvítila :-)

      Vymazat
  2. Milá Aničko, nikdy nezklameš. Každý den zde najdu něco nového. Připadám si, jako bych chodila k Tobě na návštěvu :-) Ale taky obdivuji tvůj elán. Tak ráda bych se pouštěla do plno věcí. Dopoledne ještě přemýšlím, co vše ten den stihnu, odpoledne to ještě pořád myslím vážně a když přijdu domů z práce, vyndám nákup a pustím se do kuchtění a jiných potřebných věcí, tak už večer padnu a kde, že jsou mé plány???? Přeji Ti krásný a příjemný den.Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Stačí každý den trošinku. Nemusí být všechno hned :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Aničko, musím se přiznat, že mému srdci je ta oranžová změna bliž než ta černá. Ale je fakt, že po té černé změně jsem usoudila, že můj obývák je v těch přírodních (hnědých, okrových) brvách dost fádní. Asi zauvažuji o nějakém barevně odlišném doplňku. Obávám se, ale že do černé nebo bílé nebudu mít odvahu. Ale ta oranžová.......Krásný den Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba to bude nakonec ta žlutá, kterou si sama zmiňovala :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna